Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Odprtje aktivnosti ob Letu domovine

15.1.2024 / Aktualno

Foto: Jani Pavlin

Nedelja, 14. 1. 2024 - S predstavo Pleši, Brina, ki je včeraj, 13. 1. 2024, napolnila dvorano Kulturnega doma Črnomelj, smo odprli aktivnosti Leta domovine 2024. Plesni recital Pleši, Brina v produkciji ZIK Črnomelj  je nastal pod peresom domačinke Nastasje Schweiger.

Pred začetkom predstave je obiskovalce nagovoril tudi Andre Kavšek, župan občine Črnomelj, ki je poudaril: "Z Letom domovine se simbolično poklanjamo slehernemu prizadevanju naših prednikov v boju za svobodo in narodno samobitnost, želimo pa tudi prispevati k dvigu našega skupnega zavedanja o neprecenljivi vrednosti svobode in neodvisnosti ter pomembnosti pozitivnega odnosa do lastne domovine. Skozi vse leto se bo tako zvrstila vrsta dogodkov in različnih prireditev, s katerimi želimo prispevati k ozaveščanju o pomembnih in prelomnih mejnikih zgodovine, ki nas že desetletja učijo o tem, da ne svoboda ne narodov obstoj nista samoumevna."

Na dogodku smo v sodelovanju z Občino Šoštanj odprli tudi razstavo avtorice Špele Poles iz Vile Mayer z naslovom "Sto dejstev o Kajuhu, zapisanih z zeleno tinto". Razstavo si lahko ogledate do sredine februarja v  Kulturnem domu Črnomelj.

Pleši, Brina

Scenarij, režija: Nastasja Schweiger
Marta Paulin - Brina:  Brina Dokl
Glas Brine: Nina Jankovič
Karel Destovnik - Kajuh: Rok Babič
Vokal: Katja Stariha
Produkcija in miks glasbe: 2B
Folklorni ples: KUD Oton Župančič Vinica
Izrazni ples: Plesno Društvo Krokar
Oblikovanje luči in zvoka: Uroš Novina
Montaža animacij: Tomaž Čurk
Izdelava scene: Edin Miketič
Produkcija: ZIK Črnomelj

Čestitke vsem nastopajočim in ustvarjalcem predstave.