Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Igraj se v mestu - Dan brez avtomobila v Črnomlju

25.9.2023 / Novice

Ponedeljek, 25. september 2023 -  V petek, 22. 9. 2023, smo z dogodkom Igraj se v mestu - Dan brez avtomobila uspešno zaključili Evropski teden mobilnosti 2023, katerega aktivnosti je letos organiziral RIC Bela krajina. Parkirišče pri črnomaljskem gradu smo prilagodili za trajnostni prostor uporabe. Tako je parkirišče postalo igrišče, zabavišče in gledališče.

V dopoldanskem času je Društvo Šola zdravja izvedla jutranjo telovadbo, Vedno mladi telovadimo radi.  V ETM so vsako leto vključene tudi belokranjske šole in vrtci, ki aktivno sodelujejo pri ozaveščanju otrok o trajnostnih načinih prihodov v šolo. Kot nagrado za sodelovanje, smo za osnovnošolske otroke pripravili predstavo o prometni varnosti »Tri kepice prometa« v izvedbi Miškino gledališče. Popoldanski del je bil športno-kulturno obarvan.

Zahvaljujemo se vsem stojničarjem, ki so bili prisotni s svojimi izdelki, ponudnikom ter organizacijam, ki so z nami soustvarili dogodek: Fotoklub Črnomelj, Kud Zlata Skledica, Mladinski Center Bit, L-ŠPORT, Servis koles ŠPICA, PD Črnomelj, Policijska postaja Črnomelj, JP Komunala Črnomelj, ZŠAM Bela krajina, JSKD OI Črnomelj, BAR ODEON, ZIK Črnomelj, Center za krepitev zdravja ZD Črnomelj, Dusan Milinkovic, Čebelarstvo Müller, LAS Dolenjska in Bela krajina, BIBI turizem - Belokranjsko izročilo, Ekološka Kmetija Špehar, Mihelca Adlešič, Anica Jesih, SAŠINE BUTIČNE SLADICE, Anica Štublar.

Hvala tudi Ansambel Septim, ki nam je dogodek popestril z ubrano glasbo.

Z Evropskim tednom mobilnosti skupaj ozaveščamo in promoviramo trajnostno mobilnost ter aktivno spodbujamo k spremembi potovalnih navad in načinu razmišljanja v bolj trajnostno naravnane navade kot so hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza, parkiranje zunaj mestnih jeder.

Aktivnosti financira ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe. Evropski teden mobilnosti se vsako leto odvija od 16. do 22. septembra, letošnji slogan pa se glasi »Varčne poti«.