Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Ob prazniku podelili občinska priznanja

18.2.2023 / Novice

Foto: Jani Pavlin

Sobota, 18. februar 2023 - V Kulturnem domu Črnomelj, v dvorani, kjer je 19. februarja leta 1944 prvič zasedal Slovenski narodno-osvobodilni svet, je včeraj potekala osrednja proslava ob prazniku občine Črnomelj, na kateri je župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, podelil tudi  občinska priznanja in priznanja na področju športa.

V svojem govoru je župan predstavil delo občine v preteklem letu in izpostavil, da smo lahko počaščeni da se je prav v Črnomlja začela kaliti država Slovenija. »V preteklem obdobju smo veliko vložili v področje šolstva in izobraževanja. Prizadevamo si namreč, da najprej uredimo najnujnejšo infrastrukturo za življenje v občini. To je temelj. In če so postavljeni dobri temelji, smo lahko neustavljivi,« je še poudaril župan ter občankam in občanom čestital ob prazniku in nagrajencem za prejem priznanja.

Plaketo Občine Črnomelj za leto 2022 je prejel Jože Pavlakovič za dolgoletno izjemno in predano delo v župniji Stari trg ob Kolpi ter za bogatenje kulturne, zgodovinske in verske dediščine v lokalnem okolju.

Diplome  Občine Črnomelj za leto 2022 so prejeli Jurij Špehar za dolgoletno prizadevno in uspešno delo na področju gasilstva in civilne zaščite, Adria Dom d. o. o.  za dosežene uspehe v letu 2022 in prispevek k razvoju gospodarstva v lokalnem okolju ter za inovativno, predano in uspešno delo ob 20. obletnici delovanja ter Skavti Steg Črnomelj 1 za izjemen doprinos k skavtski dejavnosti in vključenost v lokalno okolje ter za prizadevno, uspešno, skrbno in predano delo ob 30-letnici delovanja.

Priznanje športnik leta 2022 prejme Jakob Kavšek za osvojeni naslov svetovnega in evropskega prvaka ter ostale izjemne uspehe na mednarodnih tekmovanjih v show danceu, jazzu in modernu ter dosežene uspehe na državnih tekmovanjih v plesu. Priznanje za športnico leta 2022 prejme Loti Čufer za bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v Abu Dhabiju in dosežene uspehe na mednarodnih ter državnih tekmovanjih v ju-jitsu. Priznanje za športno ekipo leta 2022 prejme Košarkarska ekipa starejših deklic Osnovne šole Loka Črnomelj za osvojeno 3. mesto na državnem prvenstvu osnovnih šol v košarki za starejše deklice.

Čestitke prejemnikom!

V kulturnem programu so nastopili Marko Simčič, Rok Babič, Katja Stariha, Folklorno društvo Šaltin iz Hvara, Klapa Galešnik iz Hvara in Folklorna skupina Dragatuš. Scenarij za prireditev je napisala Nastasja Schweiger, celotno prireditev pa je organiziral ZIK Črnomelj.

Prireditev je bila še toliko bolj slovesna, saj je zadnjič potekala v trenutni podobi in stanju Kulturnega doma Črnomelj. Ministrstvo za kulturo se je v letih 2024 in 2025 namreč odločilo prenoviti stavbo kulturnega spomenika državnega pomena.