Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Presta je abrahamova nevesta - PUSTOVANJE V ČRNOMLJU 2023

19.1.2023 / Aktualno

Četrtek, 19. januar 2023 - Pustni čas je norčav, vesel in zabaven in prav takšne bomo tudi maškare v našem mestu. V svet norčij, smeha in zabave vas vabi Pustno društvo Presta Črnomelj, ki letos praznuje 50 let delovanja. Prav zato so letošnjemu pustovanju v Črnomlju nadali poseben naslov "Presta je abrahamova nevesta". 

PROGRAM PUSTOVANJE 2023 V ČRNOMLJU

PRESTA JE ABRAHAMOVA NEVESTA

Četrtek, 16. februar 2023
17.00 – parkirišče pred občino Črnomelj: PREVZEM OBLASTI

18.00 - Kreativna hiša mladih - PUSTNA USTVARJALNICA

Nedelja, 19. februar 2023
15.00 izpred OŠ Loka Črnomelj – PUSTNA POVORKA do TPC Zadružna cesta, kjer bo rajanje s srečelovom

Torek, 21. februar 2023
10.00 - tradicionalno oznanjanje po mestnih ulicah
12.00 - 16.00 - Kreativna hiša mladih - PUSTNO ŠEMLJENJE 
16.00 – 19.00 v avli Kulturnega doma Črnomelj – OTROŠKO RAJANJE z izborom najlepših mask

Sreda, 22. februar 2023
17.00 – POGREB Pusta v Jurjevanjski dragi

Pustno društvo Presta Črnomelj vas vabi, da se jim pridružite. "Vse, kar potrebujete je, da se priključite nasmejani in veseli družbi. Spremenite se v čarovnice, klovne, princese, vile in druge »magične« osebe in se z nami pustno obarvajte.

Želimo si tudi številčne udeležbe domačih in okoliških mask, skupin, da skupaj naredimo zanimivo in nepozabno pustno povorko. V našem mestu bo potekala tudi z gosti, ki bodo popestrili nedeljsko popoldne v letošnjem pustnem času.

Ja, brez vas ni pusta, ni pustnih anekdot in ni zgodb, ki jih piše pustni čas. Vabimo vas, da svoje vtise, spomine, delite z nami in jih objavljate na naši FB strani. Saj veste - pust nekoč in danes.

Pustno društvo Presta je prehodilo dolgo pot. Od začetkov »uradnega» pustovanja v Rojcovi gostilni. Zažiganje in metanje gorečega pusta iz velikega mostu v Lahinjo. Leta zatišja in nato sestavljanje ekipe maškar pri Čurku…

Čas prinaša spremembe. A maškare ostajajo. Vesele, nasmejane. S satiro in črnim humorjem se spotikajo ob aktualne probleme in so le utrinek misli, ki jih odpihne veter novega dne. In samo od nas je odvisno, ali bomo ta trenutek ujeli in zapisali, zbrali v zbornik.

A naj bo tudi letošnji pustni čas vesel, razigran in hrupen. Maškare se bomo zopet, tako kot vsako leto gostile s krofi in ponavljale znane besede: »Imate kaj za pusta hrusta?« "