Skoči na vsebino
v Občini Črnomelj
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Nastaja novo stičišče generacij v Rožič Vrhu

28.7.2022 / Novice

Četrtek, 28. julij - Ob Gasilskem domu na Rožič Vrhu je že skoraj  dokončana ureditev večnamenske površine z igrali za vse generacije, novo podobo pa dobiva tudi že obstoječe športno igrišče. Ureditev površin za vse generacije je le ena od aktivnosti projekta kjer sodelujejo RIC Bela krajina, kot vodilni partner, s projektnimi partnerji (Prostovoljno gasilsko društvo Rožič Vrh, Športno društvo Hribovec, Krajevna skupnost Talčji Vrh in MBGRAD Boštjan Majerle s.p.). Občina Črnomelj projekt podpira z zalaganjem finančnih sredstev za izvedbo investicij, iz letnih obnov cest pa smo asfaltirali tudi parkirišče pri PGD Rožič Vrh.

Izvedena investicijska vlaganja v ureditev športnega igrišča in večnamenskih površin bodo pripomogle, da se bo lokalno prebivalstvo aktivno vključilo v različne aktivnosti, ki prispevajo k ohranjanju in dvigu kvalitete življenja na podeželju. Investicija bo prispevala k privlačnosti vaškega okolja kot bivanjskega prostora in potenciala za razvoj drugih dejavnosti ter kvaliteti življenja na podeželju, prav tako pa bo prispevala k obogatitvi turistične ponudbe tega območja.

Aktivnosti projekta »Oživimo vaško središče in povežimo generacije v Rožič Vrhu«,  akronim projekta Stičišče generacij, je bil konec januarja 2022 potrjen z odločbo Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja in bo v višini 80 % upravičenih stroškov sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj.