Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Parkirišča

 

V veljavi je Odlok o prometni ureditvi v občini Črnomelj (Ur.l. št. 61/2020, 200/2020), ki je nekoliko spremenil parkirni režim na območju mesta Črnomelj ter izdajo parkirnih dovolilnic.

1- ČASOVNA OMEJITEV PARKIRANJA DO 2 URI na parkiriščih:

  • Kobetičev grad (pri Kavarni)
  • Parkirišče Muller (pod OŠ Mirana Jarca na Kolodvorski cesti)
  • Parkirišče pri »Beli hiši« (pri bivši policiji)

2- Plačilo parkirnine na parkomatih je na Trgu svobode - parkirišče Grad in pred Posojilnico vsak delovni dan med 7. in 15. uro.  1. ura parkiranja je brezplačna, za vsako nadaljnjo uro pa je potrebno plačati 1 eur. Plačilo parkirnine med vikendi in prazniki ni potrebno. Plačilo parkirnine se lahko izvede klasično na parkomatu. V slednjem primeru mora voznik v vozilu, na notranji strani vetrobranskega stekla na vidnem mestu pustiti listek iz parkomata. Tudi v primeru enournega brezplačnega parkiranja.

Dovoljenje za parkiranje na javnih parkirnih površinah, v lasti ali uporabi Občine Črnomelj, za uporabo katerih je določeno plačilo parkirnine ali časovna omejitev, se lahko izkazuje tudi s parkirno dovolilnico, ki je nameščena v vozilu, na notranji strani vetrobranskega stekla tako, da je dobro vidna in v celoti čitljiva z zunanje strani vozila. Parkirna dovolilnica omogoča daljše časovno parkiranje. Dovolilnice so mesečne in letne. Letna dovolilnica se izda za tekoče koledarsko leto. Z vsakim koledarskim letom upravičenec zaprosi za novo dovolilnico.

Brezplačno parkiranje je v Črnomlju omogočeno na Majerju pri bivši vojašnici in pri akvaduktu v popoldanskem času, sobotah, nedeljah in praznikih, pa tudi na parkiriščih na katerih je določeno plačilo parkirnine ali časovna omejitev.

MOŽNOST DIGITALNEGA PLAČEVANJA PARKIRININE V ČRNOMLJU 

JP Komunala Črnomelj kot upravljalec parkirišč na Trgu svobode v Črnomlju prek sistema EasyPark od junija 2023 omogoča digitalno plačevanje parkirnine.

Mobilna aplikacija je brezplačna in deluje na operacijskih sistemih Android in iOS. Aplikacijo si lahko naložite prek spletne strani https://easypark.si/sl. Gre predvsem za možnost brezgotovinskega plačevanja parkirnine, sklenitev parkiranja na daljavo in sklenitev parkirnine brez nepotrebnega tiskanja listka.

V kolikor bodo imeli uporabniki kakšna vprašanja v zvezi s sistemom, jih lahko naslovijo na  ali preko FB profila črnomaljske komunale