Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

V osrčju narave v občini Črnomelj podelili ekološki pohvali Breza

20.4.2023 / Novice

Foto: Jani Pavlin

Četrtek, 20. april 2023 – V Krajinskem parku Lahinja je ob svetovnem dnevu Zemlje potekala prireditev »Cvetličice so za veselje in smeh«, na kateri je župan občine Črnomelj Andrej Kavšek podelil dve ekološki pohvali »Breza«. To so prejeli mag. Jernej Kavšek in ekipa vrtnaric JP Komunala Črnomelj d.o.o.

»Breza« je javna pohvala pri urejanju in varovanju okolja v občini Črnomelj. Mag. Jernej Kavšek je pohvalo prejel za prispevek na področju urejanja, varovanja in ohranjanja okolja, predvsem na področju raziskav divje rastočih orhidej, ter za osveščanje o pomenu pomembnosti ohranjanja narave, ekipa vrtnaric Komunale Črnomelj pa za vestno, prizadevno in skrbno delo na področju vzdrževanja hortikulturne podobe mestnega jedra, za ekološki in trajnostni pristop ter za neprecenljivi prispevek k izgledu mesta nasploh.

Oba prejemnika priznanja sta povezana s cvetlicami, zato je bila prireditev posvečena prav njim, naravnost okolja o tematiki pa je dodal ambient Krajinskega parka Lahinja. Mag. Jernej Kavšek je predstavil svoje delo kot ljubiteljski botanik, direktor Komunale Črnomelj Samo Kavčič pa je predstavil delo na področju vzdrževanja mesta, obiskovalci so si ob koncu lahko ogledali tudi Info center Krajinskega parka Lahinja.

Za kulturni program so poskrbeli Viniški tamburaši z belokranjsko glasbo, zbrane pa je nagovoril župan Andrej Kavšek.

Prireditev, ki jo je povezovala Tatjana Kmetič Škof, so v sodelovanju z Občino Črnomelj organizirali JSKD OI Črnomelj in Krajinski park Lahinja.