Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Sončen Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila v Črnomlju

20.9.2022 / Novice

Torek, 20. september - V ponedeljek, 19. septembra je bilo na parkirišču pred Črnomaljskim gradom pestro. Dogodek Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila, ki je v naši občini potekal v sklopu Evropskega tedna mobilnosti se je začel že zjutraj s telovadbo in nadaljeval popoldne z rokodelskimi stojnicami lokalnih ponudnikov, animacijami za otroke in glasbenim koncertom skupine Dixie Shock Band. 

Obiskovalce je pozdravil Andrej Kavšek - župan občine Črnomelj, ki je izpostavil pomembnost trajnostne mobilnosti, saj prinaša manj onesnaževanja in plinov v okolju, ter povabil k uporabi trajnostnih načinov mobilnosti kot je hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza in podobno.

Obiskovalci so si imeli možnosti ogledati fotografsko razstavo na temo trajnostne mobilnosti, preizkusiti na kolesarskem poligonu, pregledati izpravnost svojih koles, opraviti tečaj varne vožnje s kolesi po mestu in obvoznici, spoznati mobilno policijsko postajo ter nakupovati na stojnicah lokalnih ponudnikov. Veliko aktivnosti je bilo namenjenih tudi otrokom, ki so lahko prisluhnili Kamišibaj predstavi, ustvarjali in se tudi sami pomerili v kolesarskih spretnostih. Celoten dogodek je popestrila izvirna dixieland jazz glasba skupine Dixie Shock Band.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim stojničarjem, Komunali Črnomelj, KUD Zlata Skledica, Knjižnica Črnomelj, JSDK OI Črnomelj, MC BIT, L-šport.

Program Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila je Občina Črnomelj izvedla v sodelovanju z RIC Bela krajina.

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe.

Ostale aktivnost ETM.