Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Ob svetovnem dnevu Zemlje podelili dve ekološki pohvali Breza

22.4.2022 / Novice

Petek, 22. april - Na Izletniški kmetiji Zupančič na Jelševniku je danes ob svetovnem dnevu Zemlje potekala prireditev »Na obisku pri črni človeški ribici«, na kateri je župan občine Črnomelj Andrej Kavšek podelil dve ekološki pohvali »Breza«. To so prejeli Silvo Zupančič in Ekipa mladih raziskovalcev Srednje šole Črnomelj z mentorico.

»Breza« je javna pohvala pri urejanju in varovanju okolja v občini Črnomelj. Ekipa mladih raziskovalcev Srednje šole Črnomelj z mentorico (Bajuk Manca, Kavčič Vid, Vraničar Špela, Vesna Fabjan) je pohvalo prejela za raziskovalno delo na področju varovanja okolja na podlagi raziskovanja črnega močerila in njegovega habitata, Silvo Zupančič pa za prispevek k osveščanju o pomenu varovanja okolja in prizadevanje k prepoznavnosti pomena črnega močerila lokalno in širše.

Ker oba prejemnika priznanja na področju črne človeške ribice, je bila prireditev posvečena prav temu belokranjskemu endemitu. Svoje delo je predstavila ekipa mladih raziskovalcev, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi Info center črne človeške ribice. Uvodoma so za kulturni program poskrbeli učenci Glasbene šole Črnomelj in recitatorka Eva Starašinič, zbrane pa je nagovoril župan Andrej Kavšek.

Prireditev je v sodelovanju z Občino Črnomelj organiziral JSKD OI Črnomelj.

Foto: Jani Pavlin