Nova stanovanja na Čardaku v Črnomlju na voljo za najem

  • 02 November 2021 |

Torek, 2. november - Stanovanjski sklad RS ima v novem večstanovanjskem objektu na naslovu ulica Moša Pijade 7, Črnomelj, v lasti 30 stanovanj, ki jih oddaja v stroškovni najem. +

Stanovanja se v najem oddajajo na podlagi Javnega razpisa za najem, ki je objavljen na povezavi http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/. Velika so med 45,90 m2 do 69,90 m2, mesečna najemnina pa znaša od 312,00€ do 489,00€. Vsem stanovanjem pripadajo balkoni, shrambe ter parkirna mesta.

V neposredni bližini stanovanjskega objekta se nahaja vrtec, osnovna šola, park, zdravstveni dom, gasilsko društvo, lekarna, trgovine, železniška postaja... Sam objekt je uvrščen v energetski razred B1. Objekt se nahaja na lokaciji, ki je primerna za sprehode in športne aktivnosti v naravi, saj samo zemljišče na zahodu meji na zeleni pas.

 

Osrednja belokranjska komemoracija ob dnevu spomina na mrtve

  • 02 November 2021 |

Ponedeljek, 2. november - Na Gričku v Črnomlju je ob spomeniku NOB, posvečenem 1250 padlim žrtvam fašističnega nasilja med drugo svetovno vojno v Beli krajini, v soboto, 30. oktobra potekala osrednja belokranjska komemoracija ob dnevu spomina na mrtve.

Slavnostna govornica je bila županja občine Semič Polona Kambič. V kulturnem programu, ki ga je povezovala Eva Starašinič, so sodelovali Godba Črnomelj, recitatorke Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj (Špela Škof, Manca Rjavec, Ela Spreizer in Tinkara Kmetič) pod mentorstvom Bernarda Starašinič in vokalistka Tina Kocjan. 

Predstavniki belokranjskih občin, združenj borcev za vrednote NOB, strank in drugi so k spomeniku položili cvetje in prižgali sveče, vsi skupaj pa smo s prisotnostjo ob veličastnem spomeniku arhitekta Marka Župančiča in kiparja Jakoba Savinška, dokončanem pred natanko 60 leti, pokazali spoštovanje in hvaležnosti našim prednikom.

Prireditev je organiziral  JSKD Črnomelj. 

Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj in podžupan Dubravko Čengija sta se v naši občini poklonila še na nekaterih ostalih spominskih obeležjih. 

Foto: Jani Pavlin

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.