Zdravstveni dom Črnomelj objavil razpis za kadrovske štipendije

 • 30 September 2020 |

Poslanstvo ZD Črnomelj je opravljanje zdravstvenih storitev vsem uporabnikom na najvišji kakovostni ravni v procesu diagnostike, terapije in rehabilitacije, stalno zagotavljati nujno medicinsko pomoč v okviru rednega delovnega časa in dežurstva ter oskrbo uporabnikov s storitvami specialističnih ambulant. ZD je središče načrtovanja in izvajanja promocije zdravja in preventivnih programov, usmerjenih v ohranitev in krepitev zdravja. ZD vzdržuje, razvija in poglablja dobro sodelovanje z vsemi zdravstvenimi ustanovami in koncesionarji v dobrobit in zadovoljstvo uporabnikov.

SODELAVCEM - ŠTIPENDISTOM NUDIJO:

 • štipendijo v višini 300,00€ mesečno,
 • opravljanje delovne / študijske prakse,
 • mentorstvo pri praktičnem delu,
 • mentorstvo pri izdelavi seminarskih in drugih nalog,
 • zaposlitev po končanem pripravniškem stažu.

Zdravstveni dom Črnomelj je objavil razpis za kadrovske štipendije, več o prijavi in pogojih najdete v spodnji priponki. 

pdfRazpis kadrovskih štipendij - Zdravstveni dom Črnomelj

Obvestilo o omejenem uradovanju Občine Črnomelj

 • 25 September 2020 |

Spoštovane občanke in občani,

glede na aktualno dogajanje v zvezi s širjenjem novega koronavirusa SARS-CoV-2 in priporočili, ki smo jih dobili s strani države, vas obveščamo, da

na Občini Črnomelj od ponedeljka, 28. septembra, do preklica vse zadeve lahko urejate samo s predhodnim dogovorom z uslužbencem, ki ga potrebujete.

Vloge lahko oddate v nabiralnik pred vhodom v občinsko stavbo.
Plačevanje v sprejemni pisarni pa bo omogočeno samo preko elektronskega bančništva.

Pozivamo vas, da v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), dosledno upoštevate vsakodnevne preventivne ukrepe:

- Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni;
- Če zbolimo, ostanemo doma;
- Upoštevamo pravila higiene kašlja;
- Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo;
- Če voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke;
- Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 odstotkov;
- V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Gradiva, ki so jih na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pripravili na temo koronavirusa so dostopna na QR kodi 

qrcode

Hvala za razumevanje. 

Podpisana pogodba za izgradnjo vodovoda Doblička gora - Rodine

 • 22 September 2020 |

Torek, 22. september - Pretekli teden v torek, 15. septembra, sta župan Andrej Kavšek in direktor podjetja Malkom d.o.o Marjan Skube podpisala pogodbo za izgradnjo sekundarnega vodovoda – 2. del: Doblička Gora-odsek 2, Rodine-odsek 2, 3 in 4. Dela bodo izvedena predvidoma do februarja 2021.

Za nadzor je bilo izbrano podjetje Markus projektiranje, svetovanje in nadzor Marko Stopar s.p. Skupaj z izvedbo del in nadzorom je vrednost projekta je 372.236 EUR, od tega je občina Črnomelj pridobila 279.460 sredstev s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (23. člen ZFO-1). 92.776 pa je lastnih sredstev iz proračuna občine Črnomelj.

Izgradnja sekundarnega vodovoda v občini - 2. del:
• Doblička Gora - odsek 2, dolžine 177m,
• Rodine - odsek 2, dolžine 342 m,
• Rodine - odsek 3, dolžine 645 m,
• Rodine - osek 4, dolžine 476 m

Varuh človekovih pravic s sodelavci v Beli krajini

 • 21 September 2020 |

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo s sodelavci v torek, 6. 10. 2020, posloval v občini Črnomelj.

S poslovanjem zunaj sedeža se skuša Varuh človekovih pravic Republike Slovenije približati tistim, ki ga potrebujejo. Enkrat na mesec varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki ocenjujejo, da so jim kršene pravice in jim lahko pomaga.
Za pogovor se je treba prijaviti na brezplačno telefonsko številko 080 15 30 najkasneje do ponedeljka, 5. 10. 2020, do 12. ure. Vsak prijavljeni bo imel pol ure časa, da varuhu ali njegovim sodelavcem predstavi svoje težave. Pogovori bodo potekali v prostorih Kulturnega doma Črnomelj na Ulici Otona Župančiča 1 v Črnomlju.

Tudi letos uspešen Igraj se v mestu - Dan brez avtomobila v sklopu Evropskega tedna mobilnosti

 • 18 September 2020 |

Petek, 18. september - Tudi letos je bila prireditev, kljub razmeram, Igraj se v mestu - Dan brez avtomobila, ki poteka v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, uspešna.

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti je »Izberi čistejši način prevoza«, ta poteka od 16. do 22. septembra. V Črnomlju smo teden obeležili s dopoldanskim dogodkom Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila, v petek, 18.9.2020 na Petrovem trgu.

Dan smo pričeli z jutranjo telovadbo, ki jo je izvedlo društvo Šola zdravja. Za razgibavanje se je odločilo 30 udeležencev, ki so na zdrav način pričeli z dnevom. Sledila je otroška predstava »Prometne zagate«, katero je izvedlo gledališče Pravljičarna. Otroci so se seznanili s prometnimi zagatami ter pomagali glavni junakinji, da je varno prišla v šolo. Kljub manjši udeležbi zaradi razmer je direktorica občinske uprave Občine Črnomelj, Danijela Nedič Orešič podelila nagrade za najbolj pridni šoli in vrtec, ki so oziroma še vedno sodelujejo v Evropskem tednu mobilnosti. Učenci OŠ Vinica ter OŠ Mirana Jarca Črnomelj so se tako razveselili kolesarskih čelad, ki jim bodo še kako prišle prav pri opravljanju kolesarskega izpita. Otroci Vrtca Otona Župančič Črnomelj so prejeli odsevne telovnike, s katerimi bodo bolj opazni na svojih sprehodih.

Dan brez avtomobila oz. prireditveni prostor je popestrila tudi razstava Fotokluba Črnomelj na temo Trajnostna mobilnost.

Za pomoč pri organizaciji dogodka se zahvaljujemo JP Komunala Črnomelj, JSKD OI Črnomelj, društvu Šola zdravja, Združenju šoferjev in avtomehanikov Bela krajina in RIC Bela krajina.

Uradna otvoritev gradnje Ekonomsko poslovne infrastrukture v Poslovni coni TRIS Kanižarica 2. del: ceste B1, G3 in G

 • 17 September 2020 |

Četrtek, 17. september – V Poslovni coni TRIS je župan Andrej Kavšek z direktorjema Alešem Količem, Lanea d.o.o. in Matjažem Lozarjem, Kovinoplastika Lozar d.o.o. s prerezom traku simbolično otvoril na novo zgrajen del v poslovni coni. Ta je zdaj bogatejša za dele cest z vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovod ter pločnike.

Kulturni program otvoritve sta popestrila Katja Pezdirec na tamburici in Anton Grahek s kitaro, oba iz Glasbene šole Črnomelj, program pa je vodil Aleksander Riznič.

Konec leta 2017 je Občina Črnomelj pristopila k pripravi projekta »Ekonomsko poslovna infrastruktura v Poslovni coni TRIS Kanižarica 2 del: ceste B1, G3 in G«. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je maja 2018 sporočilo, da je projekt uvrščen na seznam projektov, ki so odobreni za sofinanciranje na podlagi Povabila razvojnim svetom regij za dopolnitev dogovora za razvoj regije - Drugo povabilo. Občina Črnomelj je takoj po pridobitvi gradbenega dovoljenja oddala vlogo za sredstvo na MGRT in avgusta 2019 s strani Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prejela odločitev o finančni podpori za omenjeni projekt. V času čakanja na odločitev o podpori je Občina Črnomelj že objavila razpis za oddajo javnega naročila za izvedbo del v PC TRIS Kanižarica 2. del: ceste B1, G3 in G. Za izvedbo del je bilo izbrano podjetje TGH d.o.o., Črnomelj, za nadzor pa podjetje AMBIENS d.o.o., Črnomelj.

Občina Črnomelj je upravičena do sofinanciranja upravičenih stroškov v višini do največ 405.965,88 EUR. Navedena sredstva predstavljajo 100% delež upravičenih stroškov operacije, od tega nepovratna sredstva predstavljajo 75% sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in 25% namenskih sredstev državnega proračuna. Preostali del do celotne vrednosti investicije bo zagotovljen iz proračuna Občine Črnomelj.

Projekt zajema ureditev cest, kanalizacije in javne razsvetljave v poslovni coni Tehnološko razvojno industrijsko središče Kanižarica (TRIS Kanižarica), ki je nastala na območju nekdanjega rudniškega kompleksa. V južnem delu poslovne cone TRIS Kanižarica se bo tako zgradila ekonomsko poslovna infrastruktura, ki obsega izgradnjo:
- dela ceste B1 v dolžini 195 m,
- cesto G3 v dolžini 100 m,
- del ceste G v dolžini 180 m ter
- vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovod ter pločnike.

Tako je PC TRIS Kanižarica s svojimi poslovnimi subjekti pridobila 475 m nove infrastrukture in boljše pogoje za razvoj svojih dejavnosti. Z zaključeno investicijo bo dopolnjen občuten del infrastrukture v južnem delu poslovne cone in glede na to, da je kar nekaj parcel na tem območju nepozidanih, se bodo odprle možnosti, da se še kakšen poslovni subjekt odloči svojo dejavnost preseliti v ta del poslovne cone.

Finančna konstrukcija: 

finance

Vrednost celotne investicije je znašala dobrih 487.000 EUR.
- Evropska unija je sofinancirala 405.966 EUR, od tega je bilo s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj pridobljenih 304.474 EUR, s strani Republike Slovenije pa 101.491 EUR,
- Lastni delež Občine Črnomelj je znašal 81.034 EUR.

Poslovna cona TRIS Kanižarica je tako s svojimi poslovnimi subjekti pridobila 475 m nove infrastrukture in boljše pogoje za razvoj svojih dejavnosti. Z zaključeno investicijo je dopolnjen občuten del infrastrukture v južnem delu poslovne cone in glede na to, da je kar nekaj parcel na tem območju še nepozidanih, se s tem odpirajo možnosti, da se še kakšen poslovni subjekt odloči svojo dejavnost preseliti v poslovno cono.

Vsem podjetnikom želimo uspešno uporabo novih infrastrukturnih pridobitev in veliko podjetnih uspehov.

Evropski teden mobilnosti 2020: nagovor župana in vabilo na prireditev

 • 15 September 2020 |

Spoštovani občani in občanke Občine Črnomelj,

Občina Črnomelj letos že 6. organizira aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki kakor vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti je »Izberi čistejši način prevoza!«, ki nam želi sporočiti, da lahko z okolju prijaznimi vozili lepo in udobno potujemo, hkrati pa tudi manj onesnažujemo svojo okolico. Prav zaradi tega je lahko mesto ne samo privlačno temveč tudi ekonomsko uspešnejše.

Zatorej vas pozivam, da se na krajše poti odpravite peš, uporabite kolo ali pa si prevoz z avtomobilom zorganizirate tako, da si ga delite še z nekom. Ali ste vedeli, da promet porabi tretjino vse primarne energije in je eden največjih ter najbolj razpršenih porabnikov neobnovljivih virov energije? Torej pustimo avto doma kadarkoli je to le mogoče.

ETM je odlična priložnost za ozaveščanje vseh nas o izzivih, s katerimi se soočamo za spreminjanje vedenja in za doseganje napredka na področju bolj trajnostnih načinov potovanja.

Pridružite se nam na dogodku »Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila«, ki bo v petek, 18. 9. 2020 na Petrovem trgu.

Andrej Kavšek
    župan

pdfŽupanov nagovor ob Evropskem tednu mobilnosti 2020 

 

Evropski teden mobilnosti program A4 01 Medium

Evropski teden mobilnosti program A4 02 Medium

 

 

V sklopu trajnostne mobilnosti se Občina Črnomelj trudi izboljšati razmere na tem področju:
- Občina Črnomelj je v sklopu Prometne strategije občine predvidela pomoč pri pripravi načrtov šolskih poti za osnovne šole po novih smernicah Ministrstva za infrastrukturo. OŠ Vinica je izdelala svoj načrt šolskih poti, Občina pa je izdelala digitalizirano obliko načrta šolskih poti OŠ Vinica  na povezavi.

-Za varno pot pešcev v Vojni vasi zarisane talne oznake 

3c734eda38bc3a13b6d1019271924720 XL

Občina Črnomelj je s ciljem izboljšanja prometne varnosti predvidela ureditev javne poti v Vojni vasi v prijaznejšo in varnejšo za pešce.

Na odseku javne poti v Vojni vasi od križišča z Zadružno cesto pa do odcepa za cerkev ni bilo mogoče zgraditi pločnika, kateri bi bil prepotreben za varnost pešcev na tem odseku. Zato se je Občina Črnomelj odločila za alternativni ukrep, označitev koridorja – steze za pešce na cestišču, ki vsaj malo pripomore k večji varnosti pešcev.

Pas za pešce je označen z modro barvo, kar je skladno s Pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah.

- V pripravi je izvedba Regionalne kolesarske povezave Črnomelj-Kanižarica; trenutno so projekti v recenzijskem postopku.

Center za krepitev zdravja Bela krajina tudi uradno odprt

 • 08 September 2020 |

Torek, 11. september – Župan Andrej Kavšek, direktorica ZD Črnomelj Eva Čemas, županja Občine Semič Polona Kambič in vodja Centra za krepitev zdravja Tatjana Gregorič so simbolično s prerezom traku uradno otvorili Center za krepitev zdravja, ki bo odslej zaživel poleg Zdravstvenega doma v Črnomlju. V sklopu projekta je ZD Črnomelj dobil tudi 7 zaposlitev in 43 dodatnih parkirišč.

Za kulturni program sta poskrbela Katja Pezdirec (tamburica) in Tone Grahek (spremljava na klaviaturah) iz Glasbene šole Črnomelj, program pa je povezoval Jaka Birkelbach. Zbrane sta nagovorila župan Andrej Kavšek in direktorica ZD Črnomelj Eva Čemas. Župan je izpostavil, da si zdravstvena ekipa zasluži vse najboljše in to tudi pohvalil za delovanje med razmerami s koronavirusom. Poudaril je tudi, da se bodo skupaj trudili najti še kakšno investicijo, ki bi ekipi delo olajšala ter jim zaželel uspešno delo v novih prostorih. Direktorica se je v nagovoru zahvalila vsem sofinancerjem in svoji ekipi ter izrazila veselje, da bodo novi prostori končno zaživeli. 

Več o projektu:

Občina Črnomelj je s strani Ministrstva za zdravje, pridobila nepovratna sredstva v višini 200.000 EUR za izvedbo aktivnosti 2. sklopa iz javnega razpisa »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih. Na 1. sklop razpisa se je prijavil Zdravstveni dom Črnomelj ter pridobil sredstva v višini 438.746  EUR.

7. 6. 2019 je naročnik Občina Črnomelj, na portalu javnih naročil objavila javno naročilo »Izgradnja Centra za krepitev zdravja – dozidava Zdravstvenega doma Črnomelj«. V fazi oddaje končne ponudbe je najnižjo ceno ponudilo podjetje Trgovsko gradbena hiša, d.o.o. Investicija je zajemala izgradnjo t.i. južnega prizidka k Zdravstvenemu domu Črnomelj, kjer se v zgornjih prostorih stavbe sedaj že nahajajo prostori za potrebe Centra za krepitev zdravja, v kletnih prostorih pa potrebni servisni prostori.

V januarju 2020 je Občina Črnomelj zaradi smiselnosti in kasnejše nezmožnosti izvedbe, kot se je to izkazalo tekom same izvedbe, pri projektantu naročila dodatno širitev parkirišč z zunanjo ureditvijo v sklopu zadevne investicije, za katero je bilo potrebno narediti potrebno projektno dokumentacijo. Vrednost dodatne ureditve okolice s širitvijo parkirišča, potrebnih kanalizacijskih premikih in postavitvijo javne razsvetljave parkirišča je znašala dobrih 90.785 EUR z DDV. Ugotavljamo, da je bila dodatna ureditev okolice tekom izvedbe dobra in pametna naložba, saj je Zdravstveni dom Črnomelj v svoji neposredni bližini pridobil 43 novih parkirišč, s čimer se bodo sprostila parkirišča direktno ob vhodu v zdravstveni dom.

Tabela finančne konstrukcije celotne investicije Izgradnje Centra za krepitev zdravje – prizidek k Zdravstvenemu domu Črnomelj:

STROŠKI

Opomba:
V tabeli ni zajet nakup potrebne opreme po posameznih prostorih. Le-to je zagotovil Zdravstveni dom Črnomelj v celoti.

Naložba v prihodnost ministrstvo za zdravje

Centru za krepitev zdravja želimo uspešno in prijetno uporabo novih prostorov. 

 

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.