Nizozemski veleposlanik na obisku v občini Črnomelj

  • 27 Julij 2020 |

Ponedeljek, 27. julij - V občini Črnomelj je danes na obisku veleposlanik Kraljevine Nizozemske, Nj. Eks. g Marco Hennis. Sprejela sta ga župan Andrej Kavšek in direktorica občinske uprave Danijela Nedič Orešič, ki sta mu predstavila občino in njene turistične znamenitosti.

Veleposlanik si bo v sklopu obiska ogledal tudi Podjetniški inkubator Bela krajina, kjer mu bodo predstavili tudi gospodarsko stanje v občini.

Zaključene delavnice robotike Ciciban in robotek 2020 v Črnomlju

  • 27 Julij 2020 |

Letošnje poletne delavnice robotike Ciciban in robotek 2020 v Črnomlju so zaključene. Na delavnicah, ki jih že četrto leto izvaja Razvojni center Novo mesto, je bilo 25 otrok. Ti so v prijetnem prostoru Zavoda za izobraževanje in kulturo (ZIK) skozi igro spoznavali osnove računalništva in robotike, pri tem se pa tudi imenitno zabavali. Poleg ustvarjanja z Lego robotki, je bilo kar nekaj časa namenjenega spoznavanju programiranja in microbitov. Letos je bila še posebna skrb namenjena zdravju, zato so bili otroci vsakodnevno tudi športno aktivni in seveda tudi pazili na higieno.

Razvojni center vas vabi tudi na ostale delavnice in prireditve, ki potekajo pod njihovo organizacijo. Več informacij in utrinke iz dogodkov pa lahko najdete na spletnih straneh https://robotika.rc-nm.si in https://www.rc-nm.si/.

Fotografije in videoutrinke z delavnic si lahko ogledate TUKAJ.

Obvestilo o popolni zapori Ulice Mirana Jarca in dela Ulice Lojzeta Fabjana

  • 16 Julij 2020 |

Občina Črnomelj obvešča, da bo zaradi izvajanja zaključnih del na obnovi Ulice Mirna Jarca in del na trgu pri cerkvi Sv. Duha od ponedeljka, 20. julija 2020 do vključno petka, 24. julija 2020 popolna zapora ceste skozi Ulico Mirana Jarca in del Ulice Lojzeta Fabjana. Povozne površine v navedenih ulicah bodo zaprte, peš dostop bo mogoč. Državna cesta skozi mestno jedro bo prevozna.

Izvajalec del bo podjetje TGH d.o.o. iz Črnomlja.

Lastnike stavb, stanovalce in lastnike poslovnih prostorov obveščamo, da v tem času lahko parkirajo na parkirišču med gradom in stavbo Save, na Majeru oz. uporabljajo druge proste javne parkirne površine.

kultura

Župan sprejel zlati maturantki črnomaljske gimnazije

  • 15 Julij 2020 |

Sreda, 15. julij - Župan Andrej Kavšek je sprejel zlati maturantki gimnazije v Črnomlju. Ta izjemen naziv sta letos dosegli Nina Težak in Urša Konda. Župan jima je iskreno čestital in ju spodbudil k nadaljnji uspešnosti ter jima izročil manjšo pozornost. 

 

2. novinarska konferenca projekta HITRO SLO-HR445 INTERREG V-A SLOVENIJA-HRVAŠKA 2014-2020

  • 13 Julij 2020 |

Ponedeljek, 13. julij - V prostorih gasilskega doma PGD Črnomelj je bila v četrtek, 9. 7. 2020 izvedena 2. novinarska konferenca projekta HITRO SLO-HR445 Skupna čezmejna operativna enota zaščite in reševanja, kateri se izvaja v sklopu programa sodelovanja INTERREG SLOVENIJA-HRVATŠA 2014-2020. Skupna vrednost projekta znaša 808.163,58 €, od tega Evropski sklad za regionalni razvoj sofinancira projekt v višini 686.939,03 € (85%). Časovno obdobje izvedbe projekta je od 01.10.2018 do 30.9.2020.

V sklopu novinarske konference so bili predstavljeni dosežki in rezultati projekta. Po novinarski konferenci, si je bilo mogoče tudi ogledati nabavljeno opremo za tehnično reševanje, ki jo je v okviru projekta HITRO nabavil projektni partner Gasilska zveza Črnomelj.

Več informacij lahko najdete na: http://hitro-si-hr.eu/

Podpisana pogodba za dograditev OŠ Dragatuš

  • 08 Julij 2020 |

Četrtek, 9. julij - Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in direktor podjetja TGH d. o. o. Stjepan Jarnević sta podpisala gradbeno pogodbo za dograditev OŠ Dragatuš. Dograditev bo obsegala rekonstrukcijo in novogradnjo kuhinje ter jedilnice in novogradnjo dvigala.

Občina Črnomelj je izpeljala javno naročilo, ki zajema izvedbo gradbenih del za obnovo osnovne šole Dragatuš in v fazi oddaje končne ponudbe je ekonomsko najugodnejšo ponudbo ponudilo podjetje THG, Trgovsko gradbena hiša, d.o.o., in sicer v višini 604.248,16 z DDV.

Pričakujemo, da bo investicijo poleg Občine Črnomelj sofinanciral tudi Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad.

Uspešna zgodba v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina

  • 06 Julij 2020 |

V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina obveščajo o uspešni zgodbi:

"Dve leti je minilo od prve ideje do ''Kick off'' dogodka, kjer je bil javnosti predstavljen inovativen produkt, imenovan Motulii. V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina so imeli obiskovalci v četrtek, 2. julija 2020, priložnost med prvimi videti delovanje in uporabnost produkta Motulii. Gre za mobilno dvižno ploščad, ki omogoča hiter dvig avtomobila ali drugega težkega predmeta (do 2,5 tone) do 3 metrov višine in s tem poskrbi za atraktivno predstavitev avtomobila ali drugega težjega produkta potencialnim kupcem. Oziroma z drugimi besedami - Jumbo plakat s katerim interaktivno predstavimo svoj produkt.

Motulii je razvil podjetnik Anton Jakše, ki je član Podjetniškega inkubatorja Bela krajina, s pomočjo katerega je tudi realiziral svojo idejo. Ob mentoriranju in ekspertnemu svetovanju, ki ga je Anton prejel, so v inkubatorju za projekt pomagali pridobiti tudi zagonska sredstva v višini 54.000€. Kot je povedal Anton Jakše, gre za zagonska sredstva s pomočjo katerih bodo prodrli na evropski in svetovni trg.

Sicer so v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina v prvi polovici letošnjega leta aktivno pomagali 5 različnim mladim podjetjem pri pridobitvi nepovratnih finančnih spodbud. Kot pravi Kristian Asani, so v Belo krajino uspeli pripeljati 228.000€ nepovratnih sredstev, ki bodo mladim podjetjem v pomoč pri razvoju in rasti."

Položitev temeljnega kamna večstanovanjskega bloka na Čardaku

  • 03 Julij 2020 |

Petek, 3. julij - V Črnomlju je potekala slovesnost ob položitvi temeljnega kamna večstanovanjskega bloka na Čardaku. Blok bo imel 48 stanovanj, od teh bo 30 stanovanj na voljo za najem, kar je odlična priložnost za mlade in mlade družine.

Na slovesnosti sta prisotne nagovorila tudi župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak.

Investitor.: TGH d.o.o.

Srečanje župana občine Črnomelj in župana mesta Vrbovsko na mostu v Sodevcih

  • 01 Julij 2020 |

Sreda, 1. julij - Na mostu na mejnem prehodu Sodevci/Blaževci sta se srečala župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in župan mesta Vrbovsko Dražen Mufić. Na prijetnem srečanju je župan Andrej Kavšek izpostavil, da se bodo po informacijah Direkcije RS za infrastrukturo dela na mostu, ki je nujno potreben sanacije, začela v začetku avgusta.

Šlo je za prijateljsko srečanje, kjer sta za kulturni program poskrbeli folklorni društvi obeh strani, in sicer KUD Frankopan iz Hrvaške in KD Stari trg ob Kolpi. Sosednja država Hrvaška je tako beležila tudi obletnico vstopa Hrvaške v Evropsko Unijo.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.