PROMETNO OBVESTILO - sprememba prometne signalizacije v križišču med mestom Črnomelj in naseljem Lokve

  • 29 April 2020 |

Obveščamo vas, da bo z jutrišnjim dnem (v četrtek, 30. aprila 2020) spremenjen potek prednostne ceste v križišču med mestom Črnomelj in naseljem Lokve, kjer je sedaj prednostna smer iz naselja Lokve desno na zahodno obvoznico v smeri proti Vinici in obratno, iz obvoznice levo proti Lokvam in naprej Semiču, Novem mestu in Ivančni Gorici.

Dokler Direkcija RS za infrastrukturo ne bo naročila postavitve prometne signalizacije na podlagi naročenega elaborata prometne ureditve križišča, bo prednostna smer v križišču s tremi kraki naravnost, tako kot je bila do sredine decembra 2019, torej iz regionalne ceste R1-216 iz naselja Lokve naravnost na LC 054410 - Ulica 21. oktobra (proti novemu semaforju pod podvozom pod železnico) in v obratni smeri iz te ulice proti Lokvam.

Prosimo udeležene v prometu, da spremembo sprejmejo z razumevanjem in da so pozorni na spremembo prometne signalizacije!

Srečno na poti!

Županova izjava glede zadnjih ukrepov zaradi koronavirusa z dne 24. 4. 2020

  • 24 April 2020 |

pdfIZJAVA 

Spoštovani občani,

če bi nam na začetku te epidemije nekdo rekel, da bomo šest tednov več ali manj samo doma bi najbrž zmajevali z glavami. Imam občutek, da pa smo se sedaj enostavno že navadili in da ne rečem zopet spoznali bogastvo družinskega življenja in doma. To je po mojem mnenju ena zelo prelomna izkušnja, ki nam bo obogatila razmišljanja in pomagala pri nadaljnjih življenjskih odločitvah.

V naši občini še vedno beležimo 8 primerov okužbe in številka je že skoraj dva tedna nespremenjena. Dejansko imamo samo še 2 aktivna primera, ki pa za dan ali dva tudi to več ne bosta. Tudi na državnem nivoju se številke lepo umirjajo. Vendar to še ne pomeni dokončne zmage nad koronavirusom. Izkušnje nekaterih držav kot je recimo Singapur nas učijo, da moramo vztrajati. Tam so namreč v času umiritve situacije odpravili varnostne ukrepe. Sledilo je drastično poslabšanje in sedaj beležijo že tako imenovani tretji val okužbe.

Štab Civilne zaščite, zaposleni v Zdravstvenem domu in Domu starejših občanov skrbijo za preventivne dejavnosti in njihovo dosledno izvajanje. Lahko rečem, da so v tem do sedaj zelo uspešni in jim za to čestitam.

Ne pozabimo na naše šolnike in učence, ki bodo veseli vsakega doniranega računalnika. Zato nas kontaktirajte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Računalnike bomo podarili učencem iz socialno ogroženih družin. Nekaj računalnikov smo že podarili s pomočjo ministrstva, ostale v koordinaciji s šolami. Vsem se iskreno zahvaljujem za donacije.

Delo na investicijah v občini kljub razmeram ni zamrlo, ampak se morda še bolj zagnano nadaljuje. V starem mestnem jedru je postavljen pitnik, ki ga je izdelal akademski kipar Boštjan Kavčič, izbran pa je tudi že izvajalec za asfaltiranje trga pred banko. V teku je razpis za izbiro izvajalca za izgradnjo Vrtca Loka in OŠ Dragatuš (jedilnica in kuhinja). Ta teden je bil objavljena prva faza razpisa (preverjanje usposobljenosti) za izbiro izvajalca za OŠ Loka. Ocenjena vrednost projekta je čez 9 milijonov evrov. Tudi projekti TRIS Kanižarica, Kanalizacija Črnomelj, Brv Majer in ostali se odvijajo naprej s polno paro.

Spoštovani, pred nami so provmajski prazniki in topli dnevi, a še vedno veljajo varnostni ukrepi, ki so na prvi pogled težava, vzeti pa jih moramo kot priložnost. Tudi v občini imamo še toliko lepih kotičkov, ki jih z družino še nismo obiskali. Spoznajmo svoj kraj, seveda ob upoštevanju ukrepov, in ga bomo potem še z večjim veseljem ponudili prijateljem. Tudi tako bomo skupaj uresničevali našo vizijo o razvoju turizma. Zmaga je blizu in ne dovolimo, da se nam izmuzne.

Na koncu vam želim lepe prvomajske praznike in predvsem ostanite zdravi.

 

Andrej Kavšek
župan

RIC Bela krajina: Poziv lokalnim ponudnikom storitev in izdelkov za vključitev v sistem digitalne bonitetne kartice kulTura

  • 20 April 2020 |

Spoštovani ponudniki v turistični destinaciji Bela krajina,

v letu 2018 smo v RIC Bela krajina kot partnerska organizacija pričeli z izvajanjem projekta
kulTura, operacije v sklopu programa Interreg Slovenija – Hrvaška V-A.

Namen projekta je skozi turistične produkte oživljati staro mestno jedro Črnomlja in
Jastrebarskega (vodilni partner projekta), posebna pozornost pa je namenjena kulturni dediščini
in kulturi sami. V sklopu projekta bo razvit turistični produkt ogledov po mestnem jedru, (ki ga
bodo lahko izvajali lokalni turistični vodniki), natisnjen bo žepni zemljevid Črnomlja, vzpostavlja
se spletna stran, razvita bo nova turistična točka – Zakladnica Črnomlja - ter razvija se čezmejna
mobilna aplikacija, ki bo poleg igrifikacije ogleda mestnega jedra vsebovala tudi digitalno
bonitetno kartico.

Čezmejna digitalna promocijska, bonitetna in paketna kartica bo najprej zajemala mreže
mest Črnomelj in Jastrebarsko, kasneje pa se predvideva oz. omogoča priključitev tudi ostalih
manjših mest ob meji, primarno Semiča in Metlike. Turistična tura v okviru turističnega
produkta »kulTura« bo sestavljena iz ogledov turističnih znamenitosti po navedenih mestih – to
je točk, ki bodo obiskovalcem prinesle določeno število točk na bonitetni kartici. Zbrane točke bo
možno poleg zbiranja tudi deliti oz. posoditi drugim. Glede na število zbranih točk na bonitetni
kartici bodo obiskovalci lahko dosegali različne stopnje popustov pri ponudnikih v lokalnem
okolju (ponudnikih tradicionalnih obrti, gostinskih storitev, nastanitev in drugih) ali unovčili
točke za praktično nagrado na TIC-u.

Obiskovalci navedenih mest imajo tako možnost brezplačnega izobraževanja prek
interaktivne aplikacije, zbiranja točk in popustov, medtem ko imate lokalni ponudniki v
sistemu bonitetne kartice možnost ustvarjati prihodke od nakupa vaših storitev in
izdelkov s strani obiskovalcev.

V kolikor se kot lokalni ponudnik storitev ali izdelkov vključite v sistem bonitetne kartice, bodo
na kartici razvidne vaše lokacije za obisk, prav tako se vas bo na kartici oglaševalo.
V kolikor ste zainteresirani, da vas vključimo v mrežo ponudnikov čezmejne digitalne
promocijske, bonitetne in paketne kartice Kultura, vas prosimo, da izpolnite priloženo tabelo in
nam jo posredujete nazaj najkasneje do 16. maja 2020 ali pa izpolnite podatke preko spletnega
obrazca: https://forms.gle/TXhWtEc6SnqzASRA8.

Za vse informacije smo vam na voljo:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.(koordinator projekta na RIC BK)
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (projektni sodelavec na RIC BK)
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.(Oddelek za razvoj turizma na RIC BK)

 kultura

Županova izjava glede ukrepov zaradi koronavirusa z dne 17. 4. 2020

  • 17 April 2020 |

pdfIZJAVA

Spoštovani občani,

za nami je peti teden ukrepov zaradi koronavirusa. Letos smo preživeli velikonočne praznike malo drugače, čeprav menim, da smo jih vseeno praznično preživljali v krogu naših najdražjih in nam ni pravzaprav nič pomembnega manjkalo.

Če pogledamo statistične podatke je pri nas zabeleženih 8 primerov okužbe. Na državnem nivoju se številke nekoliko umirjajo in kakor sem poročal tudi zadnjič, lahko ocenimo, da je celotna situacija stabilna. Verjamem, da je to znak, da se bo kmalu stanje dokončno umirilo, vendarle pa se moramo zavedati, da bomo posledice virusa in ukrepov čutili še nekaj časa. Vendar poudarjam, umiritev situacije naj nas ne zavede. Ne smemo popustiti, še naprej se moramo držati ukrepov, saj se lahko kaj hitro zgodi, da se bo virus začel spet hitro širiti.

Člani Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj so vsem, ki so v samoizolaciji dostavili zaščitna sredstva, prav tako pa ste v tem tednu vsi v občini prejeli pralno masko na dom. Še vedno so odprte številke za pomoč tistim, ki to potrebujete v teh razmerah, zato vabljeni k ogledu spletne strani občine Črnomelj, kjer najdete vse potrebne informacije.

Naši šolniki in učenci so se znašli v situaciji ko morajo delati na daljavo. Zato pozivam vse, ki imate doma kakšen rabljen računalnik, ki ga ne potrebujete več, da nas kontaktirate na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Računalnike bomo podarili učencem iz socialno ogroženih družin. Pet računalnikov smo tako že podarili.

Mnogi ste povpraševali glede prehoda med občinami, saj imate kmetijska zemljišča v sosednji občini. Na naši spletni strani najdete vzorec izjave za dokazovanje upravičenosti gibanja in zadrževanja na zasebnem zemljišču ali objektu izven občine prebivališča. V primeru preverjanja pokažite izpolnjeno izjavo policistu.

Ta teden smo izvedli tudi 12. redno sejo Občinskega sveta občine Črnomelj. Ta je bila zaradi varnostnih ukrepov v Kulturnem domu Črnomelj.

Naša glavna naloga je še vedno, da preprečimo izbruh virusa v Domu starejših občanov in Zdravstvenem domu. Ti dve žarišči bi pomenili veliko tveganje za vse občane. Moram reči, da nam to uspeva zahvaljujoč osebju in vodstvu obeh zavodov. Vse pohvale. Vem, da ni enostavno.

Spoštovani, vem, da je v teh lepih, toplih in pomladnih dneh težko ostajati doma, pa vas vendarle pozivam, da se dosledno držite ukrepov. Vem, da zmoremo in verjamem, da nam bo skupaj uspelo premagati virus.

Ostanite zdravi.

Andrej Kavšek
župan 

Dostop do kmetijskih zemljišč v drugi občini z ustrezno izjavo za dokazovanje upravičenosti gibanja in zadrževanja na zasebnem zemljišču ali objektu izven občine prebivališča

  • 17 April 2020 |

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji 15. aprila 2020 izdala Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Več o novih ukrepih lahko preberete TUKAJ, ker pa je veliko povpraševanje po tem, ali greste lahko v sosednjo občino, če imate tam kmetijsko zemljišče, vam spodaj prilagamo izjavo, ki jo izpolnete in velja kot dokazilo v primeru, če vas ustavi policist. 

Posameznikom in skupinam oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva (prva alinea 5. člena), je zaradi izvajanja vzdrževalnih del ali sezonskih opravil dovoljen prihod, odhod in zadrževanje na zasebnem zemljišču ali objektu izven občine prebivališča. Dostop na zasebno zemljišče ali objekt v občino izven občine prebivališča je dovoljen le po najbližji javni cesti ali javni poti.

Pri tem gibanju in zadrževanju pa v občini zadrževanja ni dovoljen dostop do storitev iz drugega odstavka 3. člena tega odloka, razen če te storitve niso zagotovljene v občini bivališča.

V času zadrževanja na zasebnem zemljišču ali bivanja v objektu se mora posameznik izogibati stikom z drugimi posamezniki ali skupinami oseb, razen z osebami iz prve alineje prejšnjega člena.

Pri gibanju in zadrževanju iz prvega odstavka tega člena mora imeti posameznik pri sebi izpisek iz zemljiške knjige ali drugo listino, s katero dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta iz prvega odstavka tega člena, in lastnoročno podpisano čitljivo izjavo, ki vsebuje naslednje podatke:

- ime in priimek,
- naslov bivališča,
- naslov oziroma kraj cilja potovanja,
- navedbo razloga, ki upravičuje gibanje in zadrževanje,
- navedbo morebitnih ožjih družinskih članov ali članov skupnega gospodinjstva, ki se gibljejo in zadržujejo z njim,
- navedbo, da njemu ali ožjim družinskim članom ali članom skupnega gospodinjstva, ki se gibljejo in zadržujejo z njim, ni bila odrejena osamitev (izolacija) ali karantena,
- navedbo, da se zaveda kazenske ali odškodninske odgovornosti zaradi neupoštevanja predpisov, odredb ali ukrepov za zatiranje ali preprečevanje nalezljivih bolezni pri ljudeh,
- navedbo, da se zaveda omejitev iz tega odloka in da jih bo spoštoval.

Dokazilo in izjavo mora na zahtevo pokazati inšpektorju Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije ali policistu.

 

Zaključena je 12. redna seja Občinskega sveta občine Črnomelj

  • 17 April 2020 |

pdfINFORMACIJA ZA JAVNOST

Petek, 17. april - Občinski svet Občine Črnomelj se je v četrtek, 16. aprila 2020, sestal na 12. redni seji v Kulturnem domu Črnomelj. Svet je obravnaval 23 točk dnevnega reda. Člani sveta so se zaradi epidemije sestali v Kulturnem domu Črnomelj, kjer so imeli zagotovljene varnostne pogoje po predpisih. Župan je svetnike seznanil o aktivnostih občine, kjer je predstavil časovni okvir prioritetnih projektov. Svetniki so med drugim obravnavali letna poročila javnih zavodov v občini, sprejeli odlok o prometni ureditvi, spremembe in dopolnitve odloka o občinskih taksah ter se seznanili s pobudo razglasitve leta 2020 za Doltarjevo leto.

Letos mineva 100 let od postavitve prve livarne v Črnomlju; zgradil in vodil jo je Josip Doltar (1858-1930) in pobuda njegovih potomcev je, da se leto 2020 razglasi za Doltarjevo leto. Svetniki so pobudo sprejeli. V sklopu Doltarjevega leta bodo potekale aktivnosti in za pripravo teh je bil imenovan odbor.

Z novim odlokom o prometni ureditvi, ki so ga svetniki potrdili, sledijo spremembe predvsem na področjih:
- omejitve in prepovedi za tovorni promet čez staro mestno jedro Črnomlja ter na lokalni cesti, ki vodi mimo Tuša na železniški podvoz proti Lokvam;
- prometne ureditve mirujočega prometa: uvedba novih parkirnih režimov na posameznih parkiriščih v mestu Črnomelj ter izdaje parkirnih dovolilnic pod spremenjenimi pogoji za pridobitev.

Svetniki so potrdili tudi spremembe in dopolnitve odloka o občinskih taksah, s katerimi se bodo odprle možnosti, da bodo gostinci v toplih pomladnih in poletnih dneh občanom ponudili svoje storitve, kakor tudi morebitne spremljajoče dejavnosti (npr. igrala) na gostinskih vrtovih, na urejenih javnih površinah in hkrati pokazale prednosti arhitekturne dediščine starega mestnega jedra.

Člani sveta so se seznanili z letnimi poročili za leto 2019 Belokranjskega muzeja Metlika, Knjižnice Črnomelj, OŠ Loka Črnomelj, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Vinica, OŠ Milke Šober Nataše Črnomelj, Zdravstvenega doma Črnomelj in RIC Bela krajina.

Sprejeli so tudi predlog sprememb in dopolnitev Pravilnika o dodeljevanju finančnih sredstev iz občinskega proračuna za pospeševanje razvoja gospodarstva v Občini Črnomelj, na podlagi katerega strokovne službe občinske uprave vsako leto izvedejo Javni razpis o dodeljevanju proračunskih sredstev za pospeševanje razvoja gospodarstva v Občini Črnomelj. Po novem najemnik in najemodajalec ter njihovi zakoniti zastopniki ne smejo biti v nobenem primeru lastniško povezani.

Svetniki so sprejeli tudi zaključni račun občine za leto 2019, sklep o določitvi višine parkirnine na območju ob reki Kolpi za leto 2020, kadrovske in premoženjsko pravne zadeve. Na koncu so podali še svoja vprašanja in pobude.

Gradivo in obrazložitve vseh ostalih točk dnevnega reda 12. redne seje Občinskega sveta Občine Črnomelj najdete na spletni strani Občine Črnomelj pod zavihkom Občinski svet – Gradivo. V dokumentu si lahko preberete natančne obrazložitve posameznih točk.

JP Komunala Črnomelj opozarja glede kraje vode iz hidrantnega omrežja

  • 17 April 2020 |

Mesec sušec je opravičil svoje ime in tudi v aprilu ni nič boljše. Oskrba prebivalcev s pitno vodo kljub temu in kljub koroni poteka nemoteno. Za napovedi kaj se bo dogajalo z zalogami vode v podtalnici do poletja je še prezgodaj, vendar imamo na komunali pripravljene postopke tudi za izredne sušne razmere. Orodja, na katere imamo vpliv sta predvsem dva. To sta skrb za čim manjše vodne izgube in vključevanje rezervnih vodnih virov v sistem oskrbe s pitno vodo. Skrb za vodne izgube je del našega vsakdana in pri tem smo uspešni. V primerjavi z letom 2015 načrpamo več kot pol milijona kubičnih metrov vode na leto manj. Trenutne projekcije kažejo, da vključevanje rezervnih vodnih virov ne bo potrebno.

Se pa suša kaže ne nekem drugem področju. Hišni vodnjaki (»šterne« po domače) so očitno prazne, saj opažamo občuten porast nedovoljenih odvzemov vode iz hidrantnega omrežja. Hidrantno omrežje je namenjeno zgolj protipožarni zaščiti. V vseh drugih primerih odvzem vode brez predhodne odobritve iz hidranta ni dovoljeno niti gasilcem. Za kršitelje je predvidena tudi globa v višini 400 € . Večina kršiteljev meni, da pri kršenju (kraji) ne bodo »ujeti«, naključni očividci pa kolegialno pogledajo stran. Pri tem se ne zavedajo, da ima nedovoljen in nestrokoven odvzem vode iz hidrantnega omrežja poleg kršenja predpisov (po balkansko so predpisi zato, da se kršijo), tudi druge negativne posledice:

• Ob hitrem iztoku večje količine vode iz hidranta nastane v vodovodnem sistemu podtlak. Zaradi podtlaka vodo, ki že dalj časa stoji v slepem kraku in je potencialno neustrezna (onesnažena), posrka v vodovodni sistem in takšna voda pride do uporabnika. Slepi kraki so na primer hišni priključki na katerih že dalj časa ni bilo nobenega odvzema/pretoka.

• Ob zaprtju hidranta se ustvari hidravlični udar, ki poškoduje vodovodni sistem za hidrantom. Vodovodni sistem se poškoduje na najšibkejši točki. To je lahko glavna cev in zaradi poškodbe glavne cevi lahko ostane začasno brez oskrbe z vodo več prebivalcev. Lahko pa se poškoduje tudi hišna napeljava, kar povzroči poplavo pri enem uporabniku. V vsakem primeru pa se bodo vodne izgube povečale in načrpati bomo morali več vode.

Ali je res pametno tolerirati krajo vode in s tem ogroziti oskrbo s pitno vodo celi vasi ali delu mesta? Dodatne, nepotrebne stroške za odpravo tako povzročenih defektov na koncu krijemo vsi uporabniki.

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor v Črnomlju

  • 16 April 2020 |

Četrtek, 16. april - Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je včeraj v Črnomlju obiskal vojake 72. brigade Slovenske vojske in se seznanil z njihovimi nalogami in delovanjem.

Ker so medije preplavile kritike glede premalo pazljivega upoštevanja varnostne razdalje med udeleženci vam pojasnjujemo, da so se v Črnomlju in zaprtih prostorih ob obisku dosledno držali predpisov in nosili maske ter si razkuževali roke. Tudi v avtomobilih enako. Ob ogledu meje je v gneči vseh prisotnih lahko prišlo do tega, da so se v določenih trenutkih znašli preblizu, kar vsi prisotni tudi obžalujejo. Predsednik republike je po današnjem obisku Doma starejših občanov v Kamniku v izjavi za javnost izrekel obžalovanje in opravičilo glede včerajšnjega premalo pazljivega upoštevanja varnostne razdalje med udeleženci na obisku pripadnikov Policije in Slovenske vojske v Črnomlju, čemur se pridržuje tudi Občina Črnomelj.

Foto: Daniel Novaković/STA

Pomagajmo socialno ogroženim učencem pri učenju od doma

  • 16 April 2020 |

Zaradi epidemije koronavirusa so šolniki in učenci primorani v izvajanje učenja na daljavo. Izkazalo pa se je, da nekateri učenci nimajo pogojev za tovrstno učenje.

Pozivamo vse, ki imate v podjetju ali doma kakšen rabljen računalnik, ki ga ne uporabljate več, da nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Računalnike bomo podarili učencem iz socialno ogroženih družin za učenje na daljavo. 

Verjamemo, da zmoremo stopiti skupaj in pomagati lokalni skupnosti ter vsaj na takšen način pripomoči, da delo v šolah poteka kolikor je to mogoče nemoteno. 

V mestnem jedru Črnomlja se zaključuje ena večjih investicij

  • 15 April 2020 |

Sreda, 15. april - Občina Črnomelj zaključuje eno zahtevnejših in obsežnejših investiciji v mestnem jedru Črnomlja. Obnova Ulic Mirana Jarca in dela Ulice Lojzeta Fabjana je v glavnem končana. Potrebno je še opraviti nekaj del na trgu med cerkvijo in banko ter osvežiti asfaltni tlak na glavnem trgu.

Naj spomnimo, da so se obnovitvena dela pričela konec maja 2018 z arheološkimi izkopavanji in nadaljevala z rekonstrukcijo infrastrukture ter dela na izvedbi zaključnih tlakov. Slednja bodo tudi v kratkem zaključena.

Investicija v obnovo talnih površin je bila sofinancirana iz evropskih sredstev Interreg preko projekta kulTura, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Del investicije je tudi ureditev talnih površin trga med farno cerkvijo in banko. Prvotna ureditev je predvidevala zgolj isto nivojsko tlakovano površino s klopjo pod lipo pri banki ter razstavnim prostorom in pitnikom kot osrednjim poudarkom tega prostora. Zelo plitvo grobišče ob severni steni cerkve je pogojevalo dvoje: intaktnost ali pa izkopavanja do t.i. sterilne osnove. Slednje bi povzročilo visoke dodatne stroške arheoloških izkopavanj, zato je bila kompromisna rešitev, da se del grobišča ob cerkvi ohranja, s tem na trgu nastane višinska razlika. Problem različnih višin na tem malem trgu je arhitekt Bojan Leva rešil tako, da je prvotno zastavljenemu pitniku dodal še ponor in nastalo višinsko razliko v tlaku rešil s koritom preko katerega bo iz pitnika v ponor tekla voda.

Pitnik in ponor sta izdelana iz kamna in sta delo domačega akademskega kiparja Boštjana Kavčiča.

kultura

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.