Odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa

  • 12 Marec 2020 |

Štab Civilne zaščite Občine Črnomelj in Zdravstveni dom Črnomelj pozivata, da se dosledno upošteva Odredbo o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 100ljudi, ki jo je izdal minister za zdravje. Ter priporočata, da zaradi povečanega epidemiološkega tveganja organizatorji razmislijo tudi o smiselnosti prireditev z manjšim številom ljudi.

 

prava odredba

NUJNO OBVESTILO ZA OBČANE

  • 12 Marec 2020 |

pdfNUJNO OBVESTILO

Spoštovane občanke in občani,

glede na aktualno dogajanje v zvezi s širjenjem novega koronavirusa SARS-CoV-2 in priporočili, ki smo jih dobili s strani države, vas obveščamo, da na Občini Črnomelj do preklica lahko urejate le nujne zadeve in samo s predhodnim dogovorom z uslužbencem, ki ga potrebujete.

Prosimo vas, da zadeve urejate preko e-pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), telefonske številke 07 306 11 00 ali navadne pošte na naslov Trg svobode 3, 8340 Črnomelj. Vloge lahko oddate tudi v nabiralnik pred vhodom v občinsko stavbo.
Plačevanje v sprejemni pisarni do preklica ne bo mogoče, zato vas prosimo, da uporabljate elektronsko bančništvo.

Obveščamo vas tudi, da do nadaljnjega odpovedujemo vse dogodke, ki jih organiziramo in k enakemu dejanju pozivamo vse naše zavode. Pozivamo in prosimo vsa društva v občini Črnomelj, v kolikor imajo napovedane dogodke z večjim številom udeležencev, da jih odpovejo oziroma prestavijo na kasnejši termin.

Pozivamo vas, da v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), dosledno upoštevate vsakodnevne preventivne ukrepe.

- Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
- Če zbolimo, ostanemo doma.
- Upoštevamo pravila higiene kašlja.
- Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo.
- Če voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 odstotkov.
- V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Gradiva, ki so jih na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pripravili na temo novega koronavirusa so dostopna na povezavi https://www.nijz.si/sl/koronavirus-sars-cov-2-gradiva.

Hvala za razumevanje.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.