Obvestilo o pričetku del Kanalizacija Vinica - Drenovec

  • 21 Junij 2019 |

Obveščamo vas, da se z današnjim dnem pričenja izgradnja fekalne kanalizacije, ki poteka od centra naselja Vinica do konca strnjenega dela naselja Drenovec v dolžini okoli 2 km. Zgoraj je prikazana pregledna situacija kanalizacije.

Po javnem razpisu smo sklenili pogodbo z najugodnejšim izvajalcem TGH d.o.o. iz Črnomlja, dela bodo predvidoma zaključena v štirih mesecih oz. do novembra 2019.

Za nadzor nad izvajanjem gradbenih, obrtniških in instalacijskih del na kanalizaciji in treh črpališčih imamo sklenjeno pogodbo z AMBIENS d.o.o. iz Črnomlja.

V času izvajanja del bo prišlo do motenj v odvijanju prometa in uporabi zemljišč. Vse prizadete prosimo za potrpežljivost, trudili se bomo, da bo teh ovir čim manj. O posameznih zaporah cest bo izvajalec objavil obvestila posebej tri dni pred postavitvijo zapore.

Hvala za razumevanje. 

Anketa - ureditev Jurjevanske drage

  • 20 Junij 2019 |

Spoštovani,


Občina Črnomelj namerava urejati prostor Jurjevanjske drage, zato želimo s strani občanov in drugih uporabnikov tega območja pridobiti mnenje in tudi predloge za urejanje. Prosimo vas, da si vzamete 10 minut časa in odgovorite na spodaj zastavljena vprašanja.

Za vaše odgovore se vam zahvaljujemo!

Pričnite z izpolnjevanjem ANKETE.

Župan sprejel najuspešnejše srednješolce

  • 18 Junij 2019 |

Torek, 18. junij – V prostorih občine Črnomelj je župan sprejel najuspešnejše in nadarjene srednješolce, ki so v tem šolskem letu poželi izvrstne uspehe.

Na sprejem so bili vabljeni:  

Blaž Pečarič 4. aG – zlato na državnem tekmovanju Ekokviz
Andrej Zupančič, 4. bG - zlato priznanje na državnem nivoju tekmovanja v razvedrilni matematiki
Vid Kavčič, 1. aG - zlato priznanje na državnem nivoju tekmovanja v razvedrilni matematiki, zlato priznanje na državnem nivoju tekmovanja srednješolcev v znanju matematike za Vegova priznanja, zlato priznanje na državnem tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje, zlato priznanje na državnem nivoju v znanju astronomije, zlata medalja za plakatno predstavitev in bronasta medalja za raziskovalno nalogo na Mednarodni konferenci mladih znanstvenikov ICYS 2019 v Maleziji, zlato priznanje na državnem nivoju iz logike ter zlata Preglova plaketa – 1. mesto v državi iz kemije.
Anže Rom, 3. aG - Zlata medalja za plakatno predstavitev na Mednarodni konferenci mladih znanstvenikov ICYS 2019 v Maleziji in zlato priznanje na državnem nivoju na tekmovanju Zlata geo.
Urška Bahor, 1. aG - zlato priznanje na državnem tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje
Rok Spahič, 1. ST - Dva zlata priznanja na državnem nivoju na tekmovanju Zlata geo
Urša Konda 3. aG - zlata Preglova plaketa – 4. mesto v državi na tekmovanju iz kemije in zlato priznanje na državnem nivoju iz logike
Žan Maljevac, 3. ST - Zlato priznanje na državnem nivoju na tekmovanju Zlata geo
Urša Matotek 2. aG - državna prvakinja v skoku v daljino
Jože Žunič, 2. ST - zlato priznanje na državnem nivoju na tekmovanju Zlata geo
Nina Težak 3. aG - zlata Preglova plaketa – 5. mesto v državi in srebrno priznanje za raziskovalno nalogo (državno) na tekmovanju iz kemije

Župan je srednješolcem iskreno čestital za uspehe in se jim tudi zahvalil za njihov doprinos občini. Verjame, da jim bodo prav srednješolski uspehi pomagali tudi kasneje v življenju, zato jih pri tem rudi spodbuja. 

Najuspešnejši devetošolci pri županu

  • 12 Junij 2019 |

Sreda, 12. junij - Župan Andrej Kavšek je v prostorih Občine Črnomelj sprejel najuspešnejše devetošolce vseh osnovnih šol v Občini Črnomelj. Ti so od župana prejeli manjšo pozornost ob zaključku osnovnega šolanja in obilo nasvetov tako na šolskem kot tudi na osebnem področju. Župan jim je še čestital in se jim tudi zahvalil za njihov trud ter zaželel obilo uspehov tudi v srednješolskih dneh.

SPOROČILO ZA JAVNOST - Neurje s točo

  • 12 Junij 2019 |

pdfSPOROČILO ZA JAVNOST

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

včeraj smo podoživeli ponovitev lanske katastrofe, česar si resnično nismo želeli. Temen oblak je šel čez občino Črnomelj in kljub napovedim, smo upali da se najhujše ne bo zgodilo. Neurje s točo je zajelo naselja Kovača vas, Močile, Dolenja Podgora, Gorenja Podgora, Zagozdac, Prelesje, Deskova vas, Stari trg ob Kolpi. Na teren so bili takoj napoteni gasilci iz vseh 27-ih prostovoljnih gasilskih društev iz Gasilske zveze Črnomelj, vodenje intervencije pa je prevzelo poveljstvo Gasilske zveze Črnomelj. V intervenciji je sodelovalo 188 gasilcev, ki so posredovali na 55 objektih. S strani poveljnika Štaba Civilne zaščite občine Črnomelj so bili za zagotavljanje potrebnih materialnih sredstev aktivirani tudi pogodbeni izvajalci Civilne zaščite občine Črnomelj.

Gasilci so zopet dokazali svojo slogo in pripravljenost pomagati sočloveku. Takoj včeraj so brez pomislekov odhiteli v Stari trg ob Kolpi in pomagali ljudem v stiski. Pomagali so marsikateremu občanu, ki sam ni mogel in znova dokazali, da imate izjemno veliko srce. Spoštovani gasilci, poklon in velika zahvala!

Intervencija se je danes zgodaj zjutraj zaključila, danes se nadaljuje pregled in ocena škode na območju, ki ga je zajela toča.

Črnomelj, 12. 6. 2019

Župan
Andrej Kavšek

Foto: M. M.

Župan sprejel še drugo skupino najuspešnejših osnovnošolcev

  • 10 Junij 2019 |

Ponedeljek, 10. junij - Župan Andrej Kavšek je v sejni sobi občine Črnomelj sprejel še drugo skupino najuspešnejših osnovnošolcev, ki so jo sestavljali učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Dragatuš, OŠ Stari trg ob Kolpi in Glasbena šola Črnomelj. Tudi tej skupini je župan čestital za dosežke in jim zaželel obilo zabave med zasluženimi počitnicami.


Skupino osnovnošolcev so spremljali tudi mentorji, ki so nadobudneže ob uspehih spodbujali, jih usmerjali in spremljali.

Župan sprejel prvo skupino najuspešnejših osnovnošolcev v občini

  • 07 Junij 2019 |

Petek, 7. junij - Župan Andrej Kavšek je danes v prostorih občine sprejel prvo skupino najuspešnejših osnovnošolcev v občini, in sicer ti so bili iz OŠ Loka, OŠ Milke Šobar Nataše in OŠ Vinica. Župan je osnovnošolcem poleg čestitk za uspešnost položil na srce, da jih čakajo zaslužene počitnice, ki naj jih dodobra izkoristijo in v njih tudi uživajo.

Skupino osnovnošolcev so spremljali tudi mentorji, ki so nadobudneže ob uspehih spodbujali, jih usmerjali in spremljali.

Drugo skupino bo župan sprejel v ponedeljek.

Podpisana pogodba za izgradnjo kanalizacije Vinica – Drenovec

  • 05 Junij 2019 |

Sreda, 5. junij  – Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in direktor podjetja TGH d. o. o. Stjepan Jarnević sta podpisala gradbeno pogodbo za izgradnjo kanalizacijskega sistema Vinica – Drenovec. Gre za pomemben projekt, ki bo prispeval h kakovosti življenja tamkajšnjih prebivalcev. Gradbena dela naj bi se začela že v tem mesecu in zaključila najkasneje do 31. 10. 2019.

Izgradnja novega kanalizacijskega sistema za odvajanje komunalnih odpadnih voda iz večjega oz. strnjenega dela naselja Drenovec in dela naselja Vinica obsega cca 1.940 m gravitacijskih kanalov (15 kanalov) in cca 405 m tlačnih vodov ter tri črpališča (ČRP 3, ČRP5 in ČRP 7).

Vrednost gradbene pogodbe znaša 420.433,12 EUR brez DDV.

Investicija se bo financirala iz proračuna Republike Slovenije (21. člen ZFO-1) v višini 351.287,00 EUR, preostali del pa iz proračuna občine Črnomelj.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.