Poslovna cona TRIS kmalu z novimi cestami

  • 25 Julij 2017 |

Torek, 25. 7. 2017 - Izgradnja ekonomsko poslovne infrastrukture v poslovni coni TRIS Kanižarica se je začela s podpisom pogodbe s ProAdria 24. aprila letos. Obsega izgradnjo dela ceste F, ceste B, ceste D2 ter pripadajočo fekalno in cestno kanalizacijo, javno razsvetljavo ter pločnike.

V želji po spodbudnem delovnem okolju za podjetnike se je občina lani prijavila na Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo za obdobje 2016-2017 Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Sredstva je uspešno pridobila, in sicer za prenovo infrastrukture v Poslovni coni Majer in izgradnjo nove infrastrukture v Tehnološko razvojnem industrijskem središču Kanižarica (TRIS).

Za boljšo predstavo smo izgradnjo nove cestne povezave opisali na spodnji fotografiji z obrazložitvijo. Na priloženih fotografijah pa si lahko ogledate napredek del v sami coni.

TRIS fotka popravljeno 26.7.2017

TRIS tekst popravljeno 26.7.2017

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«

PGD Talčji Vrh ob 90. obletnici ustanovitve z novejšim gasilskim vozilom

  • 24 Julij 2017 |

Ponedeljek, 24. julij 2017 - Županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič botruje novejšemu gasilskemu tovornemu vozilu s cisterno GVV 2, ki ga je PGD Talčji Vrh prevzelo v soboto, županja pa je ob prevzemu prisotne obiskovalce in gasilce nagovorila ter društvu tudi čestitala.

Prostovoljsko gasilsko društvo Talčji Vrh častitljivo deluje že od leta 1927 in poleg prevzema gasilskega vozila so v soboto otvorili tudi novo garažo z orodjarno v gasilskem domu na Otovcu, kjer je svečanost s parado gasilcev tudi potekala.

Občina Črnomelj se s finančno pomočjo, kolikor je le mogoče, trudi pomagati društvom, ki delujejo v dobrobit družbe in prebivalcev občine ter celotne Bele krajine. Gasilci so izjemno pogumni možje, ki nas ne rešujejo samo pred ognjenimi zublji, temveč nam pomagajo tudi ob drugačnih zagatah, zato si zaslužijo vse pohvale.

Še enkrat iskrene čestitke PGD Talčji Vrh in NA POMOČ!

Prenova Kidričeve ulice v polnem teku

  • 21 Julij 2017 |

Petek, 21. julij 2017 – O pridobivanju nove podobe ene najprometnejših ulic v Črnomlju smo že pisali, zdaj pa objavljamo še fotografije napredka del. Otroci se bodo v šolo po prenovljeni Kidričevi ulici zapeljali na začetku novega šolskega leta.

Prenova bo do konca oktobra potekala še na preostalem cestišču do konca Kidričeve ulice. Torej prvih 400 m dotrajane ceste do vrtca bo prenovljenih do začetka šolskega leta, ostalih 200 m do konca Kidričeve ulice pa bo končanih do konca oktobra.

Prenovili bodo tudi pločnike in vse napeljave - mešano in meteorno kanalizacijo, vodovod, javno razsvetljavo in električne ter optične vode.

Napredek del si oglejte v priloženih fotografijah.

Zastavljene energetske sanacije v občini Črnomelj uspešno tečejo

  • 20 Julij 2017 |

Četrtek, 20. julij 2017 – Energetske sanacije, ki potekajo v sklopu operacije Celotna energetska obnova javnih stavb v občini Črnomelj, o kateri smo že pisali, so zdaj že v polnem teku. Napredek del si lahko ogledate v priloženih fotografijah.

Dela na nekdanjem Dijaškem domu s traktom knjižnice in na podružnični OŠ Adlešiči zdaj že hitro napredujejo. Energetska sanacija stavbe nekdanjega Dijaškega doma Črnomelj skupaj s traktom knjižnice zajema toplotno sanacijo sten, in sicer delno iz notranje in delno iz zunanje strani, delno zamenjavo stavbnega pohištva, toplotno izolacijo strehe in celovito prenovo kotlovnice s sprehodom iz ELKO na lesno biomaso.

Na podružnični OŠ Adlešiči pa trenutno poteka sanacija strehe, v načrtu je še toplotno izoliran strop proti podstrešju, toplotna izolacija ovoja stavbe, zamenjava starega stavbnega pohištva, vgradnja potrebnih termostatskih ventilov in celovita prenova dotrajane kotlovnice.

Ta teden so se dela energetske sanacije začela tudi na OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, kjer je na novejšem delu stavbe dragatuške osnovne šole predvidena toplotna izolacija strehe na šoli in telovadnici, toplotna izolacija ovoja stavbe, zamenjava stavbnega pohištva, vgradnja potrebnih termostatskih ventilov ter vgradnja toplotnih črpalk.

Vsa navedena dala bodo končana predvidoma do začetka novega šolskega leta.

V sklopu operacije sta v načrtu energetske prenove še Zdravstvena postaja Vinica in Črnomaljski grad. Na osnovnima šolama Mirana Jarca Črnomelj in Milke Šobar Nataše pa bodo izvedena dela priključitve na skupno kotlovnice.

Prišli, videli, zmagali – Državni prvaki v hip hopu na obisku pri županji

  • 14 Julij 2017 |

Petek, 14. julij 2017 - Danes sta županja Občine Črnomelj gospa Mojca Čemas Stjepanovič in podžupan Občine Semič gospod Bojan Jakša sprejela državne prvake v hip hopu –mala skupina- otroci. Sedmim nadobudnim belokranjskim plesalcem sta čestitala za izjemen dosežek in vsakemu podelila tudi majhno darilce.

Otroci plešejo pod mentorstvom Simona Cerjaka iz Plesnega studia Novo mesto in so si na državnem prvenstvu v Ljubljani s trdim delom in trudom priplesali prvo mesto v svoji kategoriji. Po besedah Cerjaka so izredno povezani in vestni, nakar je županja izpostavila, da tudi sloga ob takšnih dosežkih igra veliko vlogo.

Vidno navdušenje nad dosežkom vlada tudi med otroki, ki so za konec srečanja za županjo, podžupana in prisotne starše kar brez glasbene podlage zaplesali in tako dokazali, da so zares pravi državni prvaki.

Iskrene čestitke plesalcem in trenerju!

Dela energetske prenove so se začela tudi na nekdanjem Dijaškem domu Črnomelj

  • 12 Julij 2017 |

Sreda, 12. 7. 2017 – Tudi nekdanji Dijaški dom skupaj s črnomaljsko knjižnico bosta poleg ostalih šestih objektov predvidenih za obnovo energetsko sanirana. Dela so se že začela, s prenovo pa bo občina pozdravila skoraj polovični prihranek energije in zmanjšan negativni vpliv na okolje. Dela na nekdanjem Dijaškem domu bodo končana predvidoma do začetka novega šolskega leta.

Energetska sanacija stavbe nekdanjega Dijaškega doma Črnomelj skupaj s traktom knjižnice zajema toplotno sanacijo sten, in sicer delno iz notranje in delno iz zunanje strani, delno zamenjavo stavbnega pohištva, toplotno izolacijo strehe in celovito prenovo kotlovnice s sprehodom iz ELKO na lesno biomaso.

V načrtu in v sklopu operacije Celotna energetska obnova javnih stavb v občini Črnomelj bodo dela izvedena še na OŠ Dragatuš, Zdravstveni postaji Vinica, Črnomaljskem gradu ter na osnovnima šolama Mirana Jarca Črnomelj in Milke Šobar Nataše. Dela na podružnični šoli Adlešiči pa so se že začela.

 

Brez naslova

Podružnična osnovna šola Adlešiči kmalu z obnovljeno streho

  • 11 Julij 2017 |

Torek, 11. 7. 2017 - OŠ Adlešiči, podružnična šola OŠ Loka Črnomelj, je v sklopu operacije Celotna energetska obnova javnih stavb v občini Črnomelj v fazi obnovitve strehe. Dela obnove in sanacije strehe so se že pričela, v načrtu pa so še nekatera dela energetske prenove.
V načrtu obnove je namreč tudi toplotno izoliran strop proti podstrešju, toplotna izolacija ovoja stavbe, zamenjava starega stavbnega pohištva, vgradnja potrebnih termostatskih ventilov in celovita prenova dotrajane kotlovnice. Dela bodo končana predvidoma do začetka novega šolskega leta oziroma do pričetka kurilne sezone konec oktobra.
Z operacijo Celotna energetska obnova javnih stavb v občini Črnomelj se je občina uspešno prijavila na Javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin in tako pridobila sredstva za obnovo več stavb.

kohezijski sklad EU naložba v vašo prihodnost

Z novim šolskim letom po prenovljeni Kidričevi ulici

  • 10 Julij 2017 |

Ponedeljek, 10. 7. 2017 - Ena najprometnejših ulic v Črnomlju počasi dobiva novo podobo. Dela so že v polnem teku, celotna prenova pa bo končana do konca oktobra.

Prvih 400 metrov cestišča oziroma dotrajana cesta do vrtca bo prenovljena že pred začetkom novega šolskega leta. Tako bodo avtobusi lahko brez ovir dostopali do Osnovne šole Loka in Srednje šole Črnomelj. Prenova bo do konca oktobra potekala še na preostalem cestišču do konca Kidričeve ulice, torej vsega skupaj bo prenovljenih 600 metrov cestišča. Prenovili bodo tudi pločnike in vse napeljave - mešano in meteorno kanalizacijo, vodovod, javno razsvetljavo in električne ter optične vode.

Prenovo je nemogoče izvesti mimo hrupa in prahu, zato vas stanovalce, podjetnike in obiskovalce tamkajšnjih ustanov, vljudno prosimo za potrpljenje.

Županja Občine Črnomelj,
Mojca Čemas Stjepanovič

 

Vita Ivičič - Narava ji ostaja največja inspiracija

  • 06 Julij 2017 |

Četrtek, 6. 7. 2017 - Danes je črnomaljska županja, Mojca Čemas Stjepanovič, sprejela mlado modno oblikovalko iz Črnomlja, Vito Ivičič, ki je v Milanu na področju modnega oblikovanja prejela nagrado za svojo izvirnost. Med 600 prijavljenimi oblikovalci je ocenjevalce prepričala, da je ravno njena kolekcija tekstila najbolj inovativna.

Vita je nad tekstilom in modo navdušena že od malih nog. Takoj po srednji šoli se je odločila za študij v Londonu, kjer se je usposobila za oblikovanje tekstilij; pletenje, tkanje in tisk. V času študija je imela veliko razstav, tako doma kot v tujini, njen največji dosežek pa je zagotovo nagrada za najboljšo inovativno kolekcijo tekstila, ki jo je prejela v Milanu.

Ker ji veliko pomeni narava in se zaveda, da je tekstilna industrija ena večjih onesnaževalcev okolja, se je osredotočila na trajnostno oblikovanje in pri svojem delu uporablja zgolj naravne in reciklirane materiale. Narava pa ji daje inspiracijo tudi pri vzorcih in barvne kombinacije. Znana je po ročnem in unikatnem delu, uporabi naravnih materialov, kot so, na primer, sveže in suhe rože potisnjene na laneno platno ali japonsko svilo. Cvetoče travnike preslika kar na obleko.

V Sloveniji se počuti dobro.
»Grem skupaj s tokom,« pravi Vita.
»Ja, res, saj želi ostati in razvijati svoje ideje v Beli krajini, v Črnomlju in se že povezuje z ljudmi, s katerimi bo uspela razvijati svoje cilje,« pravi županja.

Še enkrat iskrene čestitke.

Podpis pogodb za prenovo infrastrukture v poslovni coni Majer

  • 06 Julij 2017 |

Četrtek, 6. 7. 2017 - Županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič je podpisala pogodbi za gradnjo in nadzor za izvedbo investicije v sklopu projekta Prenova ekonomsko-poslovne infrastrukture v poslovni coni Majer.

Občina Črnomelj je objavila razpis za izvedbo projekta »Prenova ekonomsko-poslovne infrastrukture v Poslovni coni Majer«. Za izvedbo del je bilo na osnovi razpisa izbrano podjetje TGH, Trgovsko gradbena hiša, d.o.o. Črnomelj. Vrednost pogodbenih del znaša 394.863,00 EUR z DDV.

Investicijsko - gradbeno nadzorstvo in koordinatorstvo varstva in zdravja pri delu bo izvajalo podjetje AMBIENS projektiranje in inženiring, Črnomelj, d.o.o. Pogodbena vrednost je v višini 9.412,30 EUR z DDV.

Prenova ekonomsko-poslovne infrastrukture v Poslovni coni Majer obsega rekonstrukcijo cest vključno z meteorno kanalizacijo in javno razsvetljavo v dolžini 569 m, preplastitev cest dolžine 575 m, preplastitev ceste in parkirišča na S strani objekta EKI v dolžini 59 m, izgradnjo parkirišča velikosti 200 m2, ter rekonstrukcijo fekalne kanalizacije in vodovoda.

Operacija se izvaja v okviru prednostne osi »Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«, v okviru izvajanja prednostne naložbe »Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji«, specifičnega cilja »Povečanje dodane vrednosti MSP« v okviru »Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020«. Po sklepu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo z dne, 22. 11. 2016 je Občina Črnomelj upravičena do sredstev sofinanciranja izvedbe investicije. Sofinanciranje v višini 75 % namenskih sredstev za upravičene stroške naložbe zagotavlja Evropski sklada za regionalni razvoj in 25 % MGRT iz državnega proračuna. Preostali del do celotne vrednosti investicije skupno z neupravičenim delom stroškov (DDV) je zagotovljen v proračunu Občine Črnomelj.

pdfSporočilo za javnost

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.