Zabavali smo se v mestu na veseli dan kulture

  • 05 December 2016 |

Zabavali smo se v mestu na veseli dan kultureSobota, 3. 12. 2016 – Prva sobota v mesecu je v Črnomlju minila v znamenju kulture in zabave. Predstavili so se umetniki, glasbeniki, rokodelci, drugi ponudniki, potekale so razstave, delavnice, koncerti… ko je mesto prekrila noč pa so zagorele tudi praznične lučke letošnje okrasitve mesta.

Ta veseli dan kulture je v Sloveniji dan, ko kulturne ustanove brezplačno odprejo svoja vrata. Obeležujemo ga vsako leto 3. decembra, na dan, ko se spominjamo rojstva slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna. Ta veseli dan kulture smo ponovno obeležili tudi v občini Črnomelj in ga povezali še s projektom Zabavaj se v mestu.

Program je bo potekal preko celega dneva, na voljo je bila akcijska ponudba blaga in storitev na stojnicah, v trgovinah in lokalih v mestnem jedru Črnomlja. Celotno dogajanje pa je popestril zanimiv in raznovrsten kulturni program s številnimi sodelujočimi in nastopajočimi.

Partnerji v projektu in soorganizatorji dogodka so bili Občina Črnomelj, JSKD Območna izpostava Črnomelj, RIC Bela krajina, Turistično društvo Črnomelj, Krajevna skupnost Črnomelj, Knjižnica Črnomelj, Klub belokranjskih študentov, Mladinski center BIT Črnomelj, Mladinski kulturni klub Bele krajine, Društvo vinogradnikov Črnomelj, KUD Artoteka Bela krajina in Mestna muzejska zbirka Črnomelj.

Foto: Tomislav Urh

Kulturni dopoldan v znamenju zborovske glasbe

  • 05 December 2016 |

Kulturni dopoldan v znamenju zborovske glasbeSobota, 3. december 2016 – V okviru prireditve Ta veseli dan kulture – Zabavaj se v mestu je na trgu pred Glasbeno šolo potekal praznični koncert zborovske glasbe, ki ga je JSKD OI Črnomelj organiziral ob 26. Mednarodnem dnevu zborovskega petka.

Nastopilo je 13 pevskih zborov - Grajski pevci (Predgrad), Invalidski pevski zbor Matija Tomc Metlika, Mešani PZ Društva upokojencev Črnomelj, Ženski PZ Društva upokojencev Metlika, Pevska skupina Dobra volja je najbolja, Mešani PZ Društva upokojencev Semič, Pevski zbor Konca vas, Mešani PZ Župnije Črnomelj, Pevska skupina Polanski odmev, Vokalna skupina Vocalis Metlika, Oktet Prelo (KUD Božo Račič Adlešiči), Mešani pevski zbor Samospev Črnomelj, Lovski pevski zbor Bele krajine.

Foto: Tomislav Urh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.