Obvestilo medobčinske inšpekcije in redarstva o odvrženih odpadkih ob cestah

  • 07 Marec 2019 |

Medobčinska inšpekcija in redarstvo občin Bele krajine pri delu opaža in od občanov prejema več obvestil o odvrženih odpadkih ob cestah. Najpogosteje so odvržene pločevinke piva, plastenke, vrečke, cigaretne škatlice in ogorki ter podobno.

Sprehajalci in vozniki, ki nas obveščajo o odpadkih ob cestah, se močno zgražajo nad takšnim onesnaževanjem. Očitno onesnaževalci lažje odpadek vržejo skozi okno vozila, kot pa ga odložijo v zabojnik. S tem početjem kažejo lasten odnos do okolja in do tistih, ki namenjajo pozornost pravilnemu ravnanju z odpadki. Očitno je odpadke najlažje vreči skozi okno vozila, saj to potem ni več skrb te osebe. Morda pa bi postala spet, ko bi ta oseba dobila kazen za takšno početje. Za odmetavanje stvari iz vozila je predpisana globa 80,00 EUR. Verjetno za nekatere premalo.

Za okoljsko ozaveščene: če opazite takšno odmetavanje odpadkov iz vozil ali kakšno drugačno onesnaževanje okolja – zapišite si registrsko številko vozila in znamko, opis osebe, kje in kaj je bilo odvrženo oz. si zapomnite čim več podatkov, in to sporočite Medobčinski inšpekciji in redarstvu (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), tel. 040/726-004 ali policiji (113). 

Poskrbimo za naše čisto okolje!

 

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.