Osrednja prireditev občine Črnomelj ob dnevu upora proti okupatorju

  • 26 April 2018 |

Četrtek, 26. april - Včeraj je v Kulturnem domu Črnomelj potekala Osrednja občinska proslava ob dnevu upora proti okupatorju. Slavnostna govornica je bila županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič, ki je izpostavila, da smo en narod znotraj ene države in da si sami pišemo usodo. Za pisanje te lastne zgodbe življenja pa je potrebna velika mera odgovornosti, odločnosti in jasne vizije. »Prihodnost je v naših rokah, tako kot je bila v času boja proti okupatorju.«

Na prireditvi so bile podeljene tudi plakete ZZB za vrednote NOB, in sicer Jože Rogina in Franc Mukavec sta dobila srebrno plaketo, Rudi Hotujec pa je dobil zlato plaketo. Vsem nagrajencem iskrene čestitke.

Program je povezoval Jaka Birkelbach, himno pa je zapela Martina Mravinec. Za kulturni program je poskrbelo Kulturno društvo Gledališče.EU z zgodbo, ki se dogaja tik pred koncem vojne. Naslov predstave je Partizanski miting, njen avtor pa je Jožef Pernarčič.

Med predstavo smo lahko videli posnetke in fotografije, ki so nastale med 2. svetovno vojno. Pred proslavo je v zgornji avli Kulturnega doma potekalo tudi odprtje razstave likovnih del osnovnošolcev ob Svetovnem dnevu beguncev 2018 z naslovom »Med nami in z nami«.

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.