Dan brez avtomobila

  • 14 September 2017 |

Občina Črnomelj bo v okviru Evropskega tedna mobilnosti in projekta Management mestnih središč – MMS v petek, dne 22.09.2017, v mestnem jedru Črnomlja izvedela ''Dan brez avtomobila - igraj se v mestu''.

Prebivalci in obiskovalci bodo doživeli nekatere ulice mestnega središča brez motornega prometa in odkrili dragocen javni prostor za druženje. Preko dneva bodo tako v mestnem jedru Črnomlja, na voljo različne aktivnosti za otroke in odrasle. Posebej naj izpostavim tečaj varne vožnje s kolesi po mestu in obvoznici Črnomelj, otvoritev plezalne stene na Suhem mostu, promocijo Celostne prometne strategije skupaj s promocijo in izobraževanjem o zdravem načinu življenja, bontonu v prometu ter izobraževalno predstavo za šolarje in vrtčevske otroke »Tinka v prometnem direndaju.«

Glavnina aktivnosti se bo ta dan dogajala dopoldne v času med 09.00 in 11.00 uro in popoldne med 16.00 in 19.00 uro. Zato bo v tem času, zaradi izvedbe aktivnosti in varnosti udeležencev prireditve, za promet z motornimi vozili in obcestno parkiranje zaprt del Ulice Lojzeta Fabjana od križišča z državno cesto do trga pri sv. Duhu, ulica Mirana Jarca in del ulice Trg svobode (od cerkve sv. Petra do Nove ljubljanske banke).

30.3.2017 je Občinski svet Občine Črnomelj na svoji 19. redni seji potrdil tudi Celostno prometno strategijo Občine Črnomelj z naslovom »Skupaj do privlačnega okolja in zadovoljne skupnosti«. Glede na akcijski načrt smo že realizirali nekaj ukrepov kot so:

- pločnik in javna razsvetljava na Kidričevi cesti do vrtca
- pločnik in kolesarska steza od obvoznice Črnomelj do železniškega podvoza na Semiški cesti;
- urejena grbina za umiritev prometa pred prehodom za pešce na Cankarjevi ulici pri vrtcu Čardak;
- postavljena električna polnilnica pri železniški postaji Črnomelj;
- uvedba območij umirjenega prometa (30 km/h) v mestu Črnomelj (ulica Na bregu, Kidričeva ulica, Semiška cesta pred železniškim podhodom)

županja
Mojca Čemas Stjepanovič, l.r.

pdfDan brez avtomobila - program

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.