Vita Ivičič - Narava ji ostaja največja inspiracija

  • 06 Julij 2017 |

Četrtek, 6. 7. 2017 - Danes je črnomaljska županja, Mojca Čemas Stjepanovič, sprejela mlado modno oblikovalko iz Črnomlja, Vito Ivičič, ki je v Milanu na področju modnega oblikovanja prejela nagrado za svojo izvirnost. Med 600 prijavljenimi oblikovalci je ocenjevalce prepričala, da je ravno njena kolekcija tekstila najbolj inovativna.

Vita je nad tekstilom in modo navdušena že od malih nog. Takoj po srednji šoli se je odločila za študij v Londonu, kjer se je usposobila za oblikovanje tekstilij; pletenje, tkanje in tisk. V času študija je imela veliko razstav, tako doma kot v tujini, njen največji dosežek pa je zagotovo nagrada za najboljšo inovativno kolekcijo tekstila, ki jo je prejela v Milanu.

Ker ji veliko pomeni narava in se zaveda, da je tekstilna industrija ena večjih onesnaževalcev okolja, se je osredotočila na trajnostno oblikovanje in pri svojem delu uporablja zgolj naravne in reciklirane materiale. Narava pa ji daje inspiracijo tudi pri vzorcih in barvne kombinacije. Znana je po ročnem in unikatnem delu, uporabi naravnih materialov, kot so, na primer, sveže in suhe rože potisnjene na laneno platno ali japonsko svilo. Cvetoče travnike preslika kar na obleko.

V Sloveniji se počuti dobro.
»Grem skupaj s tokom,« pravi Vita.
»Ja, res, saj želi ostati in razvijati svoje ideje v Beli krajini, v Črnomlju in se že povezuje z ljudmi, s katerimi bo uspela razvijati svoje cilje,« pravi županja.

Še enkrat iskrene čestitke.

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.