Osrednja občinska prireditev ob dnevu upora proti okupatorju

  • 26 April 2017 |

25. 4. 2017 – Želja po osamosvojitvi Slovenije in združitvi vseh Slovencev je leta 1941 pripeljala do ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda. V Občini Črnomelj se vsako leto spomnimo tega pomembnega mejnika v slovenski zgodovini in ga praznujemo na osrednji prireditvi ob dnevu upora proti okupatorju.

Slavnostni govornik je bil minister za zunanje zadeve RS, gospod Karl Erjavec. Vse prisotne je nagovorila tudi županja Občine Črnomelj, gospa Mojca Čemas Stjepanovič.

Na prireditvi je Zveza združenj borcev za vrednote NOB Črnomelj podelila plaketo Zveze združenj borcev NOB Slovenije. Srebrno plaketo je za pomemben prispevek k ohranitvi spomina vrednot, povezanih z NOB in skrb za mnoge dejavnosti zveze v Črnomlju prejela gospa Katarina Kapš. Zlato plaketo pa bo, za aktivno, prodorno in uspešno delo že od svoje ustanovitve leta 1948, na slavnostni seji predsedstva Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, prejela Krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB Vinica.

Zahvala gre vsem nastopajočim, ki so dogodku vsekakor nadeli posebno noto. Tako smo lahko prisluhnili recitaciji Tadeja Finka. Pod vodstvom Ani Jankovič Šober je nastopil Mešani pevski zbor Samospev. Dogodek je, pod vodstvom Majde Veselič, s svojim nastopom popestril tudi Mešani pevski zbor OŠ Loka Črnomelj, ki ga je na klavirju spremljala Anica Butala. Pod vodstvom Tadeja Finka je nastopila tudi Folklorna skupina Dragatuš.

Foto: Tomislav Urh

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.