Preventivna akcija "Varno na motorju"

  • 25 April 2017 |

Sobota, 22. 4. 2017 - Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Črnomelj je v soboto, dne 22.4.2017 ob 10.00 uri, na parkirišču Restavracije Štajdohar v Kanižarici, v sodelovanju s Policijsko postajo Črnomelj, Zdravstvenim domom Črnomelj ter PGD Črnomelj organiziral Preventivno akcijo za voznike enoslednih motornih vozil »Varno na motorju«.

S skromno udeležbo motoristov smo izvedli poučno in tudi prijetno druženje. Z začetnim pozdravom predsednika SPV Občine Črnomelj, g. Martina Žepiča, in razdelitvijo varnostnih motorističnih jopičev vsem udeleženim motoristom, se je v nadaljevanju pod okriljem Postaje prometne policije Novo mesto in izkušenega inštruktorja motoristov odvila kratka in jedrnata predstavitev psihofizične priprave motorista na vožnjo ter priprava varnostno zaščitne opreme in motorja. Nepogrešljivi reševalci Zdravstvenega doma Črnomelj so prikazali reševanje poškodovanega motorista v prometni nesreči. Po njihovi demonstraciji so udeleženci akcije tudi sami poskusili nuditi osnovno prvo pomoč ponesrečenemu motoristu: kako pristopimo k ponesrečenemu, kaj smemo in kaj ne smemo narediti v določenih situacijah. V nadaljevanju so se s svojim hitrim tehničnim reševalnim vozilom predstavili tudi gasilci PGD Črnomelj, ki nam s svojo izurjenostjo in dobro opremo pomagajo v najrazličnejših nesrečah. Za vrhunec srečanja pa je sledila spretnostna vožnja motoristov po poligonu ob nasvetih inštruktorjev motoristov Postaje prometne policije Novo mesto. Za popestritev programa so udeleženci lahko poskusili spretnosti s »pijanimi očali«, seveda brez motorja!

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili Policijski postaji Črnomelj, Policijski postaji Novo mesto, Zdravstvenemu domu Črnomelj in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Črnomelj za sodelovanje in vse koristne informacije v naši skupni preventivni akciji » Varno na motorju«.

V upanju, da bo čim manj nesreč motoristov in tudi ostalih udeležencev v prometu, si želimo prirediti še več takšnih skupnih akcij.

Srečno in varno vsem!

SPV Občine Črnomelj

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.