Portreti dobitnikov priznanj v sklopu praznika Občine Črnomelj

  • 18 Februar 2017 |

Sobota, 18. 2. 2017 - V sklopu osrednje prireditve ob prazniku Občine Črnomelj je potekala podelitev priznanj za dosežke občanov in občank za leto 2016. Preberite nekaj več besed o dobitnikih priznanj v njihovih portretih.

PORTRET PREJEMNIKA PLAKETE OBČINE ČRNOMELJ – Jože Zabukošek

Slikar, rojen v Žičah pri Slovenskih Konjicah, a po srcu Belokranjec, se s fotografijo ukvarja že od leta 1956. Njegova inspiracija prihaja ravno iz lepot Bele krajine. Tako je veliko podob, tako Bele krajine kot Črnomlja, danes videti le še na njegovih fotografijah in slikarskih platnih. Poleg tega pa sedemnajst samostojnih razstav na Sinjem Vrhu, v Starem trgu in Črnomlju, potrjuje, da je Jože Zabukošek izreden slikar. Kar nekaj svojih del je podaril tudi Občini Črnomelj, katerih stene krasijo podobe starega mestnega jedra Črnomelj.

PORTRET DOBITNIKA DIPLOME OBČINE ČRNOMELJ – Osnovna šola Milke Šobar Nataše

Šola s svojo dejavnostjo zavzema pomembno mesto na področju skrbi za otroke in mladostnike z motnjo v duševnem in gibalnem razvoju. Njihov uspeh beležijo številni uspehi na mednarodnih in domačih razpisih ter tekmovanjih, kar omogoča učencem šole še boljšo izobrazbo. Zaposleni na Osnovni šoli Milke Šobar Nataše se trudijo, da bi bil vsak učenec vključen v vsaj eno dejavnost. S tem jim omogočajo poudariti njihovo pomembnost, jim dvigniti samozavest ter jim omogočiti vključevanje v širšo skupnost.

Pred kratkim so bili učenci in učenke OŠ Milke Šobar Nataše ponovno uspešni. Erik Kolenac je bil prejšnji teden zmagovalec likovnega natečaja, ki ga je razpisal RKS Debeli Rtič in si prislužil diplomo in kopanje s kosilom na Debelem Rtiču za cel razred. Na Likovnem natečaju Planica in otroci pa se je šola uvrstila v finale med 15 osnovnih šol v Sloveniji.

http://www.zdravilisce-debelirtic.org/AKTUALNO_1/likovni_1
http://www.planica.si/sl/projekti

PORTRET ŠPORTNICE LETA - Eva Puhek

Eva Puhek je dijakinja 2. letnika gimnazije Novo mesto, kjer že od šestega leta trenira borilno veščino ju-jitsu in ima že več medalj na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Za leto 2016 se lahko Eva pohvali kar z nekaj dosežki:

  • 1. mesto v kategoriji kadetinj do 18 let na evropskem kadetskem prvenstvu v Gelsenkirchu leta 2016, s čimer si je pridobila naziv evropske prvakinje.
  • Pridobitev statusa perspektivnega športnika, ki je stopil v veljavo s pričetkom leta 2017.
  • Od Ju-juitsu zveze Slovenije je prejela »rjavi pas« in priznanje za izredne dosežke na športnem področju v letu 2016.
  • 3. mesto na državnem tekmovanju srednjih šol 2016.

PORTRET ŠPORTNIKA LETA – Lucian Butala

Lucian Butala je 12-letni učenec Osnovne šole Loka, ki se že 7 let ukvarja s tajskim boksom. V svojem prostem času pridno trenira, tekmuje tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. Za leto 2016 se lahko Lucian pohvali s kar nekaj dosežki:

  • 1. mesto na državnem prvenstvu na Ptuju.
  • 1. mesto na tekmovanju Internacionalne Muay Thai lige na Ptuju.
  • 2. mesto v meddržavnem tekmovanju v K1 v Čakovcu.
  • 3. mesto na tekmovanju Kick Light v Čakovcu.

PORTRET ŠPORTNEGA KOLEKTIVA LETA – Športno društvo Muay Thay Gladiator

Športno društvo Muay Thay Gladiator, ki ga vodi Petrit Izairi, nekdanji svetovni prvak v kickboxu. Društvo je uspelo mladim v Beli krajini približati tajski boks in jih navdušiti za tekmovanja v tej disciplini. V letu 2016 so se člani kluba Gladiator tako borili na kar nekaj pomembnih tekmovanjih. V mednarodni Muay thai ligi so v letu 2016 prva štiri mesta dosegli Rebeka Koca, Nastja Koca, Lucian Butala in Sebastjan Zupanc. V svetovnem pokalu na Hrvaškem pa sta dva tekmovalca zasedla odlični prvi dve mesti; prvo mesto je zasedel Samo Petrič, drugo pa Robert Grgurič.

Foto: Tomislav Urh

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  07 306 11 30
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 7.30 do 14.30

Sreda od 7.30 do 16.30

Petek od 7.30 do 12.30

V času med 10. in 11. uro ni uradnih ur.