VABILO: OŠ Loka Črnomelj sodeluje pri postavljanju Guinnessovega rekorda

  • 26 April 2013 |

Učenci osnovne šole Loka Črnomelj vabijo k barvanju šolskih zidov

Na desetih šolah po Sloveniji bomo v soboto, 18. maja podirali Guinnessov rekord v pleskanju notranjih zidnih površin

Črnomelj, 22. 4. 2013 – Učenci osnovne šole Loka Črnomelj so v preteklem tednu barvali veleplakate v okolici šol in pod mentorstvom učiteljev likovnega pouka ustvarjali unikatne umetnine. S tem lokalno skupnost na inovativen način vabijo k sodelovanju pri posebnem projektu – barvanju notranjih zidnih površin njihovih šol. Barvanje bo potekalo hkrati na vseh šolah in sicer v soboto, 18. maja 2013, ko bodo sodelujoči tudi poskušali podreti Guinnessov rekord v barvanju zidnih površin.

OS_Loka-Crnomelj_BB1_final OS_LokaCrnomelj_BB2_final1 OS_LokaCrnomelj_BB4_final OS_LokaCrnomelj_BB5_final

Barve nas lahko napolnijo z energijo, navdajo z optimizmom, spodbujajo naše razmišljanje. Prava kombinacija barv v prostorih je zato pomembna tako doma, v službi kot v šolah. V družbi Helios si zato želijo povezati prebivalce lokalnih skupnosti in z barvanjem notranjosti šol pomagati ustvariti spodbudno okolje za naše osnovnošolce.

Organizatorji k sodelovanju želijo pritegniti čim več prostovoljcev, staršev in sorodnikov učencev ter drugih sokrajanov, zato so zasnovali inovativno promocijsko akcijo za projekt – glavno vlogo so imeli učenci sodelujočih šol, saj so prav oni na veleplakatih ustvarili vizualno podobo komunikacijske kampanje. S tem so izražali svojo kreativnost in pozvali prostovoljce k barvanju ter postavljanju Guinnessovega rekorda.

Vsi, ki bi želeli sodelovati, se lahko do 10. maja prijavijo na spletni strani www.barvamo.si, kjer je projekt tudi podrobneje predstavljen. Pred samim barvanjem bodo v šoli prejeli vso potrebno opremo in zaščitna sredstva, organizatorji pa bodo poskrbeli, da bodo vsi sodelujoči ustrezno razporejeni po prostorih šole.

V soboto, 18. maja, bo barvanje potekalo ob pomoči profesionalnih slikopleskarjev, ki bodo potem z drugim nanosom barve poskrbeli, da bodo šole resnično vrhunsko prebarvane. Heliosovi strokovnjaki pa so s sodelovanjem šol že izbrali barve, ki bodo stimulativno in prijazno vplivale na učni proces osnovnošolcev.

Več o projektu si lahko preberete v priloženem gradivu in na spletni strani www.barvamo.si

.

Dodatne informacije:
Rok Knafelj
Publicis Groupe Slovenia
040 756 739
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Spletna stran projekta: www.barvamo.si

nazaj na vrh

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.